Home / archiefcentraal / nieuwsbrief van t zuute plassie

nieuwsbrief van t zuute plassie

Naast deze onderwerpen in de rubriek ’50 jaar geleden’aandacht voor de aankoop van het Mulert familiearchief in de nieuwsspecial van de nieuwsbrief ’t Zuute Plassie, een uitgave van de stichting OudOmmen.nl.

Dankzij een tip van een inwoner van Australië, heeft de F.E. Mulert Stichting dit familiearchief, met een schat aan gegevens over de Mulert- en aanverwante families ( vanaf circa1535 ) kunnen aankopen. Het belangrijkste materiaal uit dit archief wordt binnenkort door middel van publicatie op OudOmmen.nl voor iedereen toegankelijk gemaakt.

Verder in de nieuwsbrief een fotospecial van de uitgever JosPe over De Olde Lucashoeve in Lemele en in de rubriek ‘Streekmuseum uitgelicht’ het verhaal achter het veiligheidsvest van Cecil Hardy Sympson, één van de tien bemanningsleden van de B24 bommenwerper MY ASS’AM DRAGON.

Van journalist Henk van der Beek deze keer een artikel over het ontstaan van de verschillende straatnamen in Ommen. Aanmelden voor de gratis tweemaandelijkse nieuwsbrief kan door het opgeven van het mailadres op de website of door een mailtje te sturen naar info@OudOmmen.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.