nieuwjaarsgift voor haiti

Ieder jaar kiest de Van Dijk Groep Hardenberg, bij wijze van nieuwjaarsgift, een goed doel, waar zij een bedrag van € 2.500 aan schenkt. Dit in plaats van het verzenden van kerstkaarten of kerstattenties. In 2009 was dit het Marianne Center, dit jaar is er gekozen voor de Stichting Hart voor Haïti.

Wat doet Hart voor Haïti?

De Stichting Hart voor Haïti helpt kinderen, volwassenen en bejaarden in nood ongeacht geloof, afkomst of politieke overtuiging. De stichting werkt door middel van kleine, maar zeer doeltreffende projecten. Zij helpt daar waar hulp het meest nodig is met vrijwel uitsluitend Haïtiaanse medewerkers.

De stichting is opgericht in 1982 en wordt geleid door een Nederlandse medewerker genaamd Johan Smoorenburg. Door de hulpverlening en evangelieverkondiging op Haïti worden nu en in de toekomst de sociale, maatschappelijke en evangelische waarden en normen actief uitgedragen. Kinderen op het kinderdorp en volwassenen wordt de kans op een betere toekomst geboden door scholing en voeding. De ouden van dagen een rustige oude dag. Het kinderdorp in Bon-Repos, samen met de projecten in Leogane, is en zal ook in de toekomst een oase van hoop zijn.

Kinderdorp

Om dit te realiseren en te continueren, wordt hulp verleend aan de armen op Haïti. Kinderen zonder toekomst en soms zelfs zonder levensverwachting worden liefdevol opgenomen in het kinderdorp. Door het kinderadoptieplan wordt gezorgd voor een structurele ondersteuning van de kinderen in het kinderdorp.

Hulpverlening wordt gezien als een integraal onderdeel van de evangelieverkondiging. In de afgelopen 25 jaar zijn vele projecten zoals het kinderdorp, nursery, school Bon Repos, kerk Bon Repos, vormingscentrum, en bakkerijproject gerealiseerd. Voor de komende jaren zal (mits de situatie in het land zich dit toelaat) op basis van een beleidsplan verdere uitbreiding plaatsvinden.

Tezamen met het Haïtiplatform Nederland wordt hard gewerkt om gezamenlijk antwoorden te vinden op de crisissituatie waarin Haïti zich sinds mei 2000 bevindt. Voor meer informatie over deze stichting, zie www.hartvoorhaiti.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.