nieuwjaarsconcert met harp in vilsteren

Laat ons vrolijk juichen ofwel; ‘Lasset uns frohlocken’ dat is wat het Collegium Musicum Salland ten gehore wil brengen met muziek uit de periode vanaf de Advent tot en met Driekoningen. Een speciaal deel is gewijd aan Maria. Het repertoire is afkomstig uit de 16e tot en met de 20ste eeuw.

Op zondag 2 januari begint kamerkoor Collegium Musicum Salland o.l.v. Henk Ophoff op sfeervolle wijze het nieuwe jaar in de Willibrorduskerk te Vilsteren. Zij doen dit samen met de harpiste Mona Moog. De niet alledaagse combinatie van koor en harp zorgt voor een bijzondere sfeer bij dit nieuwjaarsconcert. Het concert begint om 15.30 uur.

Het concert opent met het achtstemmige ‘lasset uns frohlocken’, afkomstig uit de Sechs Sprüche van Felix Mendelssohn. Andere hoogtepunten zijn ‘Verleih uns Frieden’ van Heinrich Schütz en ‘Bogoroditse Devo’ van Sergei Rachmaninov. Op het programma staat ook een koorwerk van de vrij onbekende 20ste-eeuwse componist Hans Friedrich Micheelsen: ‘Lobgesang des Simeon’.

Natuurlijk mag in dit concert een lofzang van Maria niet ontbreken. Uitgevoerd wordt het `Magnificat in G ‘ van de 19e-eeuwse componist Charles Villiers Stanford. De sopraan Henrieke Goos neemt de rol van Maria voor haar rekening en wordt hierbij ondersteund door koor en harp. Harpiste Mona Moog speelt stukken van Meg Robinson en Deborah Henson-Conant. Het gehele programma is na te lezen op www.kamerkoorsalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.