Home / archiefcentraal / nieuwe manier papier inzamelen blijkt effectief

nieuwe manier papier inzamelen blijkt effectief

Vanaf 1 oktober trekken de drie verenigingen er op de laatste zaterdag in de maand gezamenlijk op uit om het oude papier in Ommen op te halen. Verdeeld over vier vrachtauto’s rijden ze met grote papierwagens, waarin het papier direct wordt fijngeperst, door de straten van Alteveer, Dante, het centrum, Ommen Zuid (vanaf de brug tot het spoor), de Zeeheldenbuurt, Hardenbergerweg en Ommeresstraat. Hoewel nog niet alle Ommenaren eraan gewend zijn hun papier op de ophaaldagen aan de weg te zetten, is het rendement nu al fors, meldt coördinator Gerrit Horsman opgetogen.

“Tot voor kort hadden zowel wij, SDG en Crescendo, als de Bazuin een container staan bij de gemeentewerken, waar men eenmaal per maand het papier kon inleveren. Nu halen we het op langs de deuren. Dat bespaart de burgers veel tijd, terwijl het voor ons eigenlijk helemaal niet zoveel extra werk is en het ons nu al tonnen extra papier oplevert”, vindt hij.

In december wordt het papier opgehaald op woensdagmiddag 29 december. Het papier mag dan om 13.30 uur aan de weg worden gezet. Op iedere tweede zaterdag van de maand kan het papier worden ingeleverd bij het gebouw van de Bazuin aan de Haven Noord. De ophaaldata worden maandelijks in de Vechtdal Centraalkrant vermeld.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.