Home / archiefcentraal / myosotis draait overuren

myosotis draait overuren

Myosotis is al lang geen onbekende club meer voor de meeste Ommenaren. Op de meeste braderieën en evenementen zijn ze present om eigen gemaakte producten aan de man te brengen om zo de medemens, meestal in de Oekraïne, te helpen. Ook deze weken zijn ze in weer en wind bezig.

In de Welkoop aan de Haven Oost 4 houden ze op 11 december van 10.00 tot 17.00 uur een kersmarkt. Op de markt staan verschillende stichtingen en particulieren. Ook de winkel is in kerstsfeer en buiten staan er schapen van de stadboerderij. Op de markt staan onder andere de familie Lolkema met houtsnijwerk en kantklossen, mevrouw Wittenberg met kaarten en mevrouw Huzen met sieraden. Het trio Grootenshuis speelt van 14.00 tot 16.00 uur kerstmuziek. Mevrouw Portier verkoopt patchwork-artikelen, zoals kleden voor onder de kerstboom van jutte, schorten, ovenwanten, theemutsen, kussens en pannenlappen. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan het Liliane Fonds.

Een week later gaat Myosotis, eveneens bij de Welkoop snert verkopen. Met dit weer natuurlijk een aanrader. Op zaterdag 18 december vanaf 9.30 uur kan de snert gekocht worden. Deze is dan nog koud en bedoelt om zelf thuis te verwarmen. Wilt u aanschuiven voor een kopje ambachtelijke warme snert, dan kan dat vanaf 11.30 uur. En op is op.

De opbrengst komt geheel ten goede aan de 12-jarige Eric. Hij heeft een snel groeiend tumor in zijn hoofd. De tumor moet zo snel mogelijk worden verwijderd.Eric woont in Vinogrado in Oekraine en heeft geen broertjes of zussen ,Hij woont samen met zijn vader,moeder,oma en overgroot oma in één huis.

Eric was tot zijn 12 de jaar een vrolijk en gezond jongen tot dat er een tumor geconstateerd werd.Deze mensen hebben af en toe werk als er werk is ze hebben geen vaste baan dus een inkomen is ook niet vast. En verzekering kennen ze daar niet dus de kosten van een operatie moet zelf betaald worden en zelfs het eten moet zelf voor gezorgd worden

De kosten van de operatie bedragen € 1300,= Zijn ouders hebben dit geld niet, Wie helpt Eric? Bijdrage kan ook overgemaakt worden op postbank Myosotis Oekraine P1771640 onder vermelding van operatie Eric

De leden van Myosotis met groene vingers hebben grafstukjes en kerstbakjes gemaakt die al vanaf vandaag te koop zijn. Hiermee ondersteunt u wederom hun projecten.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.