Home / archiefcentraal / leerlingen musiceren in gala in het laer

leerlingen musiceren in gala in het laer

Die leerlingen waren, in prachtige galakleding uitgedost, naar landhuis “Het Laer” gekomen. In die schitterende ambiance luisterden ze naar hun musicerende klasgenoten en muziekdocent. Op de piano werden composities van Scarlatti, Bach en Chopin ten gehore gebracht door dhr. Kil.

Dianne Stam en Yvonne Hemstede speelden op de dwarsfluit een prachtig duet van Haydn. Heel mooi klonk ook de “Roly Poly Blues” op de saxofoon van Marianne Hierink, die eveneens het door de ragtime geïnspireerde “Le Petit Nègre” van Debusy speelde.

Jannick Hekman zong, heel overtuigend, dé hit van John Denver uit de jaren ’60, “Country Roads” en bovendien het meest bekende nummer van Fats Domino “Blueberry Hill”.

Wanneer in Amerika blues en ragtime samengaan met fanfare en volksdansmuziek, onstaat Jazz. In die stijl zong Sophie Klekamp het mooie nummer van Norah Jones, “Don’t know why”. Dat Sophie nog meer kan, bewees ze door het gevoelige liefdeslied “Autumn leaves” te zingen. Dit chanson wist ook grootheden als Frank Sinatra, Barbara Streisand en Eva Cassidy te verleiden om te vertolken.

Heel bijzonder was de manier waarop dhr. Kil het bekende kerstlied “Komt allen tesamen” speelde. Hij vertaalde de muziek in de stijlen, zoals die door de barokke Bach, de klassieke Mozart, de romantische Schubert en de jazzy Amerikanen gespeeld zijn.

Het kerstconcert werd afgesloten met het door Sophie gezonden “O Holy Night”.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.