kinderen tweemaster tekenen wereldwijd

Meester Maarten Molenkamp reageerde enthousiast op haar verzoek: “Het is interessant te zien hoe kinderen wereldwijd tekenen. Het analyseren van cultuur en geaardheid in de tekeningen heeft mijn interesse. Tegenwoordig zie je dat er bij Westerse kinderen steeds minder vaak een vloer of bodem getekend wordt. Dat heeft vaak te maken met de manier hoe kinderen leven. Veel in hun hoofd, waardoor contact met het gevoel verminderd is. We moeten er voor zorgen dat kinderen weer een beetje steviger komen te staan op de aarde.”

Het plan van Meester Maarten is om samen met de kinderen de tekeningen op de site te bekijken en te vergelijken. Hij is vooral benieuwd naar hoe kinderen in sloppenwijken hun huizen tekenen. Door zijn opleiding (specialist creatieve communicatie) weet hij dat kinderen over de hele wereld dezelfde opbouw hebben. Huizen worden getekend met een vierkant en een driehoek, zelfs als het kind in een hutje woont.

Tekeningen maken hoeft niet veel tijd te kosten. Meester Maarten heeft zijn hele school van een thema-agenda voorzien om tekeningen te maken voor de Kunstkinderen. “Het is leuk om te doen en het laat kinderen zien hoe andere kinderen over wereld leven”, aldus Meester Maarten.

Kunst Kinderen kan nog veel meer tekeningen gebruiken, kijk voor meer informatie op www.kunstkinderen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.