Home / archiefcentraal / kerststal thomashuis groot succes

kerststal thomashuis groot succes

. Voor het eerst was de kerststal onderdeel van de kerstmarkt van Veldzicht.

Onder de klanken van de Midwinterhoorngroep uit Ootmarsum wandelden de bezoekers van de kerstmarkt naar de kerststal die bij de oude kerk plaatsvond. Mede dankzij de belangeloze inzet van een plaatselijk bouwbedrijf was er op het terrein een sfeervolle kerststal ingericht.

Bijzonder was dat de kerststal werd bevolkt door de bewoners van het Thomashuis. Deze mensen met een verstandelijke beperking wisten op een indrukwekkende wijze het kerstverhaal uit te beelden. Ondanks de kou hadden zij en de dieren niet te klagen over aandacht. Bijzonder was ook de aanwezigheid van de kerstman, die voor komende en gaande bezoekers een persoonlijke boodschap had. De Kerstman wist met zijn klanken vanuit de mondharmonica menig bezoeker te ontroeren.

De zorgondernemers André en Daniëlle Onnink hadden tevens de woonkamer van het Thomashuis opengesteld voor de bezoekers van de kerststal. André en Daniëlle vertellen: “Zoveel bezoekers hadden we niet verwacht. Het idee om mee te doen aan de kerstmarkt van Veldzicht kwam enkele maanden geleden. In een korte tijd hebben wij met onze bewoners en met de inzet van zowel de kinderboerderij, een aannemer en ook Veldzicht iets moois neergezet. “

“Indrukwekkend hoe onze bewoners waar we met ons allen erg trots op zijn zich zo in hun rol hebben ingeleefd. Bijzonder onder de indruk was ik van de midwinterhoorn groep die op traditionele wijze hun klanken lieten horen rond de kerk. Ook gaf de openstelling van de woonkamer van ons Thomashuis de bezoekers van de kerststal eens een kijkje te nemen in ons huis. We hebben in ieder geval aan veel mensen kunnen vertellen wat nou een Thomashuis nou precies is.”

Voor meer informatie over het Thomashuis kan men kijkenop : www.thomashuis.nl/vinkenbuurt

Lees ook

Hoogste opbrengst kinderpostzegels voor De Triangel in Witharen

WITHAREN – Nout, Selwin en Sven van basisschool de Triangel in Witharen hebben gemiddeld de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.