keramiek en aquarelexpositie in vechtgenotenhuis

Het werk van Wilma Meijerink heeft betrekking op keramiek, brons en glas. Kenmerkend zijn de met oxides afgewerkte werkstukken en de met slib gedecoreerde gebruiksvoorwerpen. Daarnaast zijn er geglazuurde, rookgestookte en rakugestookte objecten. Wilma Meijerink is van jongs af aan al bezig met haar handen op creatief gebied. Via de opleiding creatieve handvaardigheid in Arnhem en Vormgeven en Ontwerpen in Amsterdam ben is ze belandt bij de SBB in Gouda, een ambachtelijke keramiek opleiding. Hier heeft ze de drie jarige opleiding gevolgd en nog een extra leerjaar glazuren en handvormen. Sinds 2000 heeft ze een eigen pottenbakkerij in het oude bakhuis dat bij haar huis staat in Bathmen.

Klei is, volgens Wilma, geweldig materiaal om mee te werken. Het laat zich kneden tot allerlei denkbare vormen. Meijerink vindt het heerlijk om hiermee te experimenteren en als eenmaal de vaardigheid onder de knie is, is deze op diverse manieren verder uit te bouwen.

Ze vindt het ook erg leuk om te experimenteren met reliëfs, toxides en glazuren. Behalve keramiek vindt Wilma brons en voorwerpen van glas ook erg mooi. Met dit laatste wil ze ook aan de slag gaan.

Hester Jans – Molenberg, inwoonster van Ommen, werd door de coördinator van het Vechtgenotenhuis gevraagd te komen exposeren. Haar aanraking met kunst komt voort vanaf de middelbare schooltijd. Regelmatig hingen er werkstukken van haar in de gangen van de school. Pas later besefte zij dat het kunnen creëren een geschenk is dat moet worden gekoesterd en benut. En daar is ze nu een jaar of tien mee bezig.

Haar voorkeur voor aquarel komt voort uit het tekenen. Aquarel is een vorm van kunst die haar aansprak. Het transparante, haast subtiele van aquarelleren boeit haar enorm. Daarbij komt dat je het medium nooit volledig in de hand hebt. Water gaat zijn eigen gang en zelfs weersomstandigheden hebben invloed op het resultaat.

Beide exposities lopen tot en met 15 januari 2011 in het Vechtgenotenhuis in Ommen. Meer informatie over het werk van Wima Meijerink is te vinden op www.depottenbakkerij.nl.

Belangstellenden voor het werk van Hester Jans kunnen contact opnemen via bag.jans@orange.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.