Home / archiefcentraal / jong geleerd is oud gedaan

jong geleerd is oud gedaan

De Wii krijgt een vaste plek in de Olmen en kan daar gebruikt worden door haar bewoners en bezoekers. De spelcomputer is aangevraagd door Landstede Welzijn Ouderen in de hoop mensen samen aan het bewegen te krijgen. “Het is een nieuwe manier van bewegen, waarvan wij verwachten dat het zeker voor de jongere oudere, die zich nog niet thuisvoelt bij Meer Bewegen voor Ouderen, heel aantrekkelijk is. We willen dan ook kijken of het iets is om een groepsactiviteit van te maken”, meldt Marleen Schömaker.

Na de officiële overhandiging was het de bedoeling dat jongeren van de Smon de ouderen uitleggen hoe het spel werkt. Maar bij het installeren van het apparaat, bleek dat er nog heel wat voor komt kijken voordat er bewogen kan worden. De voertaal van het spel is Engels en er moet een heel programma worden doorgewerkt, dat lokt veel vragen van de aanwezigen uit. Een aantal ouderen houdt het snel voor gezien en vertrekt, terwijl de achterblijvers geïnteresseerd kijken naar de verrichtingen van de jongeren en de beelden op het scherm.

Janny Ottens heeft het spel kort geleden bij haar nichtjes gedaan. “Het is leuk, maar het moet met trouw en beleid uitgelegd worden, want het is een ingewikkeld spel. Ik denk zelf dat wij als jongere senioren enthousiast moeten worden, zodat wij het de ouderen kan aanleren. Ik ben een computerfreak dus zelf vind ik het erg leuk”, lacht de zeventigjarige vrijwilligster en springt dan in de benen om samen met één van de jongeren het tennisspel uit te proberen. Berend Boesenkool volgt de capriolen van Ottens en het meisje aandachtig. “Ik ben handig met de computer, maar dit is wel even heel iets anders”, vindt hij. “Ik moet er nog wel even aan wennen. Bewegen is belangrijk, dat weet ik, maar dat doe ik geloof ik voorlopig nog even zonder de Wii.”

Aaltje Scholten – Bijker kijkt geïnteresseerd toe. “Als je geoefend bent, zal het vast heel leuk zijn. Ik woon in de Olmen en kom hier driemaal per week om te rummicuppen, dan is zo’n Wii wel een mooie afwisseling.” Wanneer Meer Bewegen Voor Ouderen-docente Annemiek Romeijn wordt gevraagd of ze de Wii gaat gebruiken bij haar lessen, schudt ze gedecideerd het hoofd. “Ik ben hier maar drie kwartier en wil dan met al mijn deelnemers tegelijk aan de slag en niet om de beurt met een paar voor zo’n schermpje. Ik denk dat de Wii een hele leuke bezigheid is voor de Soos, het heeft een spelelement en biedt een extra kans om eens lekker te bewegen.

Het is een activiteit waarmee je heel veel lol kan hebben, een leuke vrijetijdsbesteding.”

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.