Home / archiefcentraal / ingezonden brief opruimplicht hondenpoep

ingezonden brief opruimplicht hondenpoep

Ingezonden brief van Annette Groenewege

Opruimplicht hondenpoep in buitengebied direct afschaffen!

Op de handtekeningenlijsten staat weliswaar als één van de eisen: Afschaffing opruimplicht in buitengebied maar ik lees of hoor er weinig over. Daarom vraag ik hierbij aandacht voor onze visie op deze zaak als bewoner van dat buitengebied.

De gemeente heeft aangekondigd dat er 35 afvalbakken komen voor de poepzakjes, maar niet één daarvan komt buiten de bebouwde kom te staan. Verwacht men nu echt dat we kilometers met een zakje poep gaan lopen om die thuis in de GFT-container te gooien? En trouwens: al die zogenaamde overlast komt toch niet van onze honden? Velen komen zelfs nooit van hun erf af.

Wij voelen ons dan ook niet aangesproken en waren onaangenaam getroffen door de toon van de brief die de gemeente aan ons stuurde. Bovendien wordt er geschermd met een ziekte die via hondenpoep zou worden overgebracht op vee terwijl iedere insider weet dat die ziekte bepaald niet wordt overgebracht door honden van burgers, maar juist door die van de boeren die zelf besmet vee hebben.

Stop dus met die stadswachten die steeds buitengebiedmensen lastig vallen over het in bezit hebben van poepzakjes. Dat is doorgeschoten hondenbeleid waar niemand op zit te wachten. Concentreer je maar op de woonwijken en betrek de hondenbezitters daarbij, want zij zijn de deskundigen!

En als de gemeente toch gaat nadenken over een evenwichtig beleid laat zij dan ook eens aandacht besteden aan de eigenaars van paarden De grote hoeveelheid paardenmest hier in het buitengebied, met name op de zandwegen is een voortdurende bron van ergernis. En dan zijn er nog de grote hoeveelheden afval die door langsfietsende schoolkinderen worden weggesmeten! Daar kunnen stadswachten, die van ons belastinggeld worden betaald, ook voor worden ingezet.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.