Home / archiefcentraal / hiphopdanseres uit la komt lemele veroveren

hiphopdanseres uit la komt lemele veroveren

LEMELE – Kunst en cultuur moet het met steeds minder subsidie doen, maar voor Emmelie Luiken en Dionne Schmit is dit een extra stimulans om alles op alles te zetten. Ze gaan voor de derde keer op rij een musicalkamp organiseren. Geheel vrijwillig en zonder winstoogmerk, sterker nog, als het moet leggen ze zelfs geld bij. Kunst is belangrijk, vinden zij, en willen het betaalbaar houden voor jongeren.

Dit jaar pakken ze uit met hiphopdanseres Marie Candelier die uit Los Angeles overkomt om aanwezig te zijn bij het musicalkamp. Marie Candelier danst bij werelds beste dansschool Ida Hollywood, werkte samen met vele bekende en vindt het heel erg leuk dat ze mee mag mee werken aan dit bijzondere project.

De musical zal dit jaar gaan over het leven van Michael Jackson, the King of pop. De musical Michael Jackson is door Emmelie Luiken zelf geschreven en is er dan ook zeer enthousiast over. “En al helemaal waren we verrast dat Marie vertelde dat ze graag mee wil werken aan dit project. Wat waren we toch blij dat Marie ons wil helpen met deze musical’. Emmelie Luiken danste 4 maand samen met haar in een showteam in Zuid-Frankrijk. “Marie Candelier is zeer gedreven en heeft super veel talent”, vertelt Emmelie enthousiast. Marie zal dan ook samen met alle andere leiding de musical in elkaar zetten, al zal ze zich met name richten op alle dansen.

“De musical is een zeer indrukwekkend verhaal waar alle bekende nummers over Michael Jackson in voor komen. De voorbereidingen zijn weer volop bezig, al gaat het dit jaar wel heel erg bijzonder worden. Het dansniveau zal nog hoger zijn, zingen gaat nog leuker worden en het acteren wordt fantastisch. Iedereen kent Michael Jackson, na zijn dood is hij nog populairder geworden dan dat hij al was. De King of Pop zoals hij genoemd wordt, moet dan ook geëerd worden met deze mooie musical”, gaat Emmelie verder met haar verhaal.

‘Ieder jaar proberen we er weer een andere draai aan te geven, zodat het niet eentonig wordt maar het elk jaar weer heel erg leuk wordt.’ Met het maximum aantal van 40 jongeren zal de inschrijving na verwachting ook snel vol zitten. Jongeren kunnen zich vanaf 1 december inschrijven, schrijf je je in, dan zit je in de musical. Vol is vol. Er zal wel een auditiedag volgen, om de rollen eerlijk te verdelen. Ervaring in dans, zang of theater is gewenst maar iedereen is van harte welkom om mee te gaan op kamp. Heb jij stalen zenuwen, een goeie conditie en houd je er van om in de picture te staan? Dan moet je zeker mee op kamp.

De kosten bedragen €80 euro en deze week is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud. Ze zullen vele dans, zang en acteerlessen krijgen, leuke activiteiten doen en natuurlijk de voorstelling opvoeren aan alle familieleden.

Het kamp zal zijn van 21 tot en met 24 februari 2011 Opgeven kan door een mail te sturen naar: michaeljacksonshow@live.nl Dan ontvang je alle informatie en een inschrijvingsformulier. Ook voor vragen kunt terecht bij dat e-mailadres. Er is slechts plek voor maximaal 40 deelnemers en vol = vol.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.