Home / archiefcentraal / handtekeningenactie beloon brave baasjes

handtekeningenactie beloon brave baasjes

De actiegroep ‘Beloon Brave Baasjes’ (3B) overhandigt de raadsleden van de Gemeente Dalfsen op maandag 10 januari honderden handtekeningen van ontevreden hondenbezitters. Een stoet van honden met alarmlichten zal die avond om 19.00 uur arriveren op het plein voor het gemeentehuis. Omdat de honden niet in de hal mogen komen zal de wethouder de handtekeningen op de stoep in ontvangst nemen.

In een brief aan de raadsleden stelt de 3B-actiegroep dat veel eigenaren van goed opgevoede honden zich storen aan krantenberichten waarin de plaatselijke overheid hen wegzet als notoire overlastbezorgers. Bovendien voelen zij zich beknot in de vrijheid hun honden los te laten lopen op plekken waar dat voor niemand overlast betekent.

De actiegroep is het eens met de gemeente dat hondenpoep op straten, trottoirs en speelterreintjes voor kinderen moet worden bestreden en bestraft. Maar de hondenbezitters vinden wel dat de hondentoiletten geplaatst moeten worden en dat zij inspraak willen hebben over de exacte locatie van deze vrije uitlaatplaatsen.

Tot slot laten de hondenliefhebbers weten dat ze het toejuichen als de volksvertegenwoordigers tijdens de raadsvergaderingen kritische kanttekeningen plaatsen bij de onderbouwing en de uitvoering van het hondenbeleid.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.