Home / archiefcentraal / hamsterrad voor grote mensen

hamsterrad voor grote mensen

December is traditioneel de maand van kerstborrels, kerstdiners, sinterklaasletters en ga zo maar door. Januari laat over het algemeen geen fraai beeld op de weegschaal zien. Maar de redactie van Vechtdal Centraal ziet de oplossing.

U moet er wel even het Vechtdal voor verlaten, maar een dagje Schiphol is altijd leuk. Daar staat ‘the Wheel of Energy’. Oftewel een hamsterrad maar dan op grote mensen formaat. Hamsterliefhebbers hoeven we de werking niet uit te leggen, maar voor diegene die niets van hamsters weten: Door de loopbeweging die de renners maken gaat het rad draaien. En hoe sneller gelopen wordt des te harder het gaat. Dit rad van zo’n vier meter hoog, zal een jaar lang draaien.

Richard Bottram heeft deze actie in het leven geroepen toen zijn vriendin longkanker kreeg. Door zijn uitspraak; “Kanker kent geen grenzen of cultuurverschillen” is Schiphol als smeltkroes van culturen als standplaats gekozen. The Wheel Energy, de naam zegt het al, geeft positieve energie en die energie willen ze weer omzetten in aandacht. Zoveel mogelijk mensen moeten volgens hem de World Cancer Declaration ondertekenen om zo wereldwijd de krachten te bundelen om tot welzijnsverbetering te kunnen komen voor mensen die geraakt zijn door kanker.

Inmiddels zijn we op dag 65, hebben Sinterklaas en zwarte Piet gelopen, binnenkort de Kerstman, en wie volgt uit het Vechtdal? Het Vechtgenotenhuis, ACO, Stokvisdennen, de Doorloper of looptraining voor de Voetbalvereniging Nieuwleusen?

Kijk op www.wheelofenergy.org voor meer info

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.