europa kinderhulp heeft te weinig gastgezinnen

Europa Kinderhulp zoekt voor ca. 300 kinderen gastgezinnen in Overijssel en Noord Oostpolder

Weet u al wat u deze zomer gaat doen? Wordt het een vliegreis, gaat u kamperen, huurt u een huis of houdt u het bij dagjes uit in eigen land. Of vindt u het nu nog te vroeg in het seizoen om daar al over te denken.

Voor Europa Kinderhulp is het nooit te vroeg in het seizoen. Daar is de vakantie het hele jaar het onderwerp van het gesprek. Dat moet ook wel, want Europa Kinderhulp is verantwoordelijk voor de vakantie van ca 2500 kinderen uit Duitsland, Frankrijk, Oekraïne, Oostenrijk en Nederland.

Kinderen voor wie vakantie een broodnodige onderbreking is van hun niet al te rooskleurig bestaan. Kinderen van 5 tot 12 jaar die thuis niet de aandacht en verzorging krijgen die ze nodig hebben; kinderen die nauwelijks weten hoe het in een gewoon gezin aan toegaat. En soms (bij de Oost-Europese kinderen) niet voldoende eten of kleding hebben. Kinderen die door hulpverleningsinstantie zoals. GGD, Rode Kruis enz. worden voorgedragen voor een vakantie.

Om de komende zomer weer ca. 300 kinderen te kunnen plaatsen in de Regio Overijssel en Noord Oostpolder is Europa Kinderhulp op zoek naar nieuwe gastouders die het leuk vinden en plaats maar vooral tijd hebben om drie weken een kind in huis te nemen.

Duur hoeft het niet te zijn; op straat spelen, fietsen, boodschappen doen, voorlezen en misschien een keertje naar een pretpark. Alledaagse dingen die voor ons heel gewoon zijn maar voor deze kinderen heel bijzonder. Natuurlijk weten wij bij Europa Kinderhulp dat het niet niks is om drie weken lang een onbekend kind in huis te hebben. Dat vraagt wat van de gastouder(s) en het gezin.

Daarom besteden wij aandacht aan de voorbereiding en begeleiding van de gastouder(s). Een team van ervaren begeleiders en zelf ook gastouder, staat klaar om de gastouder(s ) te assisteren. Want daadwerkelijk de deur open zetten voor een onbekend kind is wel heel wat anders dan een giro uitschrijven (dat mag ook rekening 5179.12295).

Als u informatie wilt over de werkwijze van St. Europa Kinderhulp of als u er over denkt dat u misschien de komende zomer een plekje heeft voor een gastkind kunt u contact opnemen met Familie Alberts tel 0529-481409. Of via winfo@europakinderhulp.nl -zie ook- www.Europakinderhulp.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.