de kerstgedachte van obs nieuwebrug

Dit jaar hebben de kinderen van Openbare Basisschool Nieuwebrug op een andere manier gewerkt aan de kerstgedachte. De kinderen wilden iets voor iemand betekenen. Zo bedachten zij dat zij mooie kerstgeschenkjes wilden gaan maken en verkopen en het bij elkaar verzamelde geld schenken aan een goed doel. Iedereen mocht nadenken over een goed doel en dan het liefst een beetje dichtbij huis.

Alex Mol kwam met het idee om het bedrag te schenken aan het Natuurinformatie Centrum Ommen (NICO). Het idee viel in goede aarde en iedereen ging hard aan de slag om zoveel mogelijk kerstgeschenkjes te maken. Deze konden op donderdagavond 16 december door de ouders, familie en andere geïnteresseerden tijdens de kerstviering op school, gekocht worden. Op de avond van de kerstviering was alles heel mooi en sfeervol versierd, het schoolplein was verlicht, er liepen twee ezels, er stonden vuurkorven en er werd door de kinderen gezongen en de ouders kregen warme chocomel en glühwein.

Alle geschenkjes stonden uitgestald op twee grote tafels en binnen de kortste keren waren alle geschenkjes verkocht. De verkoop had alle verwachtingen overtroffen en er werd een totaalbedrag van € 201,– geteld. De volgende ochtend zijn de kinderen van de groepen 8 en 7 gezamenlijk naar het NICO gewandeld met het grote geldbedrag in een envelop bij zich. Bij het NICO werden zijn hartelijk ontvangen en de bestuursleden en vrijwilligers waren enorm verbaasd en heel ontroerd dat de kinderen zoveel geld bij elkaar verzameld hadden en daarvoor het NICO hadden uitgekozen. De bedenker van dit plan Axel Mol was natuurlijk de aangewezen persoon om een cheque met het totaalbedrag erop te overhandigen.

Als dank werden de kinderen uitgenodigd om in het nieuwe jaar een ochtend door te brengen in het NICO en de nieuwe tentoonstelling te komen bezichtigen. Waaraan het geldbedrag zal worden besteed, zal dan ook verteld worden aan de kinderen. Het wordt in ieder geval iets blijvends voor het NICO. De school heeft nog wel laten weten dat zij dit initiatief nooit hadden kunnen realiseren als zij niet de steun van alle ouders en bereidwillige vrijwilligers had gehad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.