Home / archiefcentraal / cellokwartet amsterdam in ommen

cellokwartet amsterdam in ommen

Het tweede concert in de serie concerten voor strijkkwartet in de Van Pallandtzaal van Huize Het Laer in Ommen wordt verzorgd door het Cellokwartet Amsterdam, bestaande uit Gregor Horsch, Pascale Went, Judith Jamin en Sebastiaan van Eck. Na oprichting in 1996, debuteerde het kwartet in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Daarna volgden talrijke optredens in Nederland en Duitsland.

De prachtige klank van een cello-ensemble heeft uitgenodigd tot een aantal mooie werken voor deze uitzonderlijke strijkkwartetbezetting. Ook leent het zich uitstekend voor bewerkingen van bestaand repertoire.

Het kwartet brengt een uitgebreid programma met werk van Jan Pieterszoon Sweelinck (in een bewerking van S. Cook), Wilhelm Fitzenhagen, Arvo Pärt, Nikolai Rakov, Jacques Offenbach, Enrico Mainardi en David Popper (in een bewerking van S. van Eck).

De concerten op Het Laer worden mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het bestuur van afdeling Overijssel heeft aangekondigd bij aanvang van het concert zijn financiële bijdrage publiekelijk te zullen uitreiken.

Het concert vindt plaats op Landgoed Het Laer, Het Laer 2, Ommen, op dinsdag 14 december 2010. Aanvangstijd 20:00 uur. Losse kaarten kosten € 18,00 , jeugdkaarten € 5,00. Info en reservering Hotel De Zon, 0529-45 55 50. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang van het concert.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.