Home / archiefcentraal / bukkumtoernooi viert 35 jarig bestaan

bukkumtoernooi viert 35 jarig bestaan

Eigenlijk is er niet veel veranderd sinds de eerste keer, op oudejaarsdag verzamelen zich een kleine 200 man om de laatste dag van het jaar samen sportief door te brengen. Ging het de voorgaande 33 edities in vier poules van vier teams, sinds vorig jaar is daar een poule bijgekomen, hier om de vergrijzing tegen te gaan. Sportiviteit staat hierbij wel in een hoog vaandel, eigenlijk is meedoen veel belangrijker dan te winnen.

Moet gezegd dat de hoofdprijs wel een aantrekkingskracht bij de teams teweeg brengt, wie wil er nu niet een heel jaar die prachtige melkbus op zijn schouw hebben staan. De kampioenen van 2009 FC Ankum en Achterhoek weten inmiddels ook wat dat is. De prijs van Ere-bukkum, en “slechtste speler” zijn ook prijzen om mee thuis te komen. Omdat het een klein jubileum gaat worden heeft het bestuur besloten om nog een extra prijs in het leven geroepen en daarbovenop nog wat extra’s te doen voor de samenleving.

Dit alles gaat plaats vinden tijdens de prijsuitreiking rond de klok van vieren. De koffie staat om 09.15 uur klaar in ons gasthuis de Trefkoele om vervolgens om 10.00 uur aan te vangen met het toernooi. Dat is dan 31 december, echter er is nog een traditie de Day before Bukkum, op 30 december begint dan om 12.00 uur de fietstocht door ons prachtige natuurgebied, het bestuur nodigt alle deelnemers en oud deelnemers uit om ook hier aan mee te doen.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.