breien zoals hilda voor india hoe doe ik dat

In het Vechtdal Centraal van deze week, kunt u lezen over Hilda Schipper en haar inzet voor het project ‘Elk kind telt’ . Omdat er veel reacties op de redactie binenkomen van mensen die ook mee willen doen, zetten we de informatie nog even op een rijtje.

-Inmiddels zijn er 11677 mutsjes gebreid.

-Vindt u alle informatie op www.breivoorindia.nl

-klikt u het kopje ‘MEEDOEN’aan

-Als u het rode woord ‘breipatroon’ aanlikt krijgt u de uitleg

-scrollt u naar beneden dan ziet u zelfs de instructiefilm

-Bent u welkom op het breikransje van Hilda Schipper op 20 december.

Heeft u het arikel gemist, hieronder staat de gehele tekst nogmaals afgebeeld:

Online op zoek naar leuke knutselideetjes, stuitte Hilda Schipper op een site van de Stichting Save the Children. Hier worden mensen opgeroepen mutsjes te breien voor kinderen in India, om daarmee te voorkomen dat zij zullen sterven van de kou. De verhalen op de site grepen haar zo aan dat ze meteen haar breipennen van zolder haalde en aan het breien sloeg. Onder het motto ‘vele handen maken licht werk’, organiseert ze op 20 december een breikrans bij haar thuis.

“Anders dan je zou verwachten, zijn de winters in India heel koud. Zo koud zelfs, dat er jaarlijks 2 miljoen kinderen sterven door onderkoeling”, vertelt Hilda al breiende. “Het verhaal op de website greep me zo aan, dat ik, hoewel ik helemaal geen breister ben, besloot om het patroon te downloaden en het maar eens te proberen.” Het mutsje was nog diezelfde avond klaar en dat gaf Hilda zo’n goed gevoel dat ze direct steken opzette voor een tweede exemplaar.

Inmiddels heeft ze er al een heel voorraadje af en probeert ze nu anderen enthousiast te krijgen voor het project. “Het geeft veel meer voldoening dan een paar euro in een collectebus stoppen. Je hebt hiermee het gevoel dat je daadwerkelijk helpt, al is het maar een druppel op de gloeiende plaat”, vindt ze. “Ik bedacht me dat als iedereen in het Vechtdal nou één mutsje zou breien, we met ons allen echt iets kunnen betekenen voor de wereld. Ik heb daarom al mijn vrienden en kennissen het breipatroon gemaild en hen gevraagd of ze, als ze niet zelf willen breien, maar nog wel restjes wol hebben liggen, dat bij mij willen inleveren.”

Haar oproepje leverde direct een reactie op. De 89-jarige mevrouw Zielman uit Dalfsen had via haar dochter in Amsterdam ook al van de actie gehoord en nodigde Hilda uit om gezellig een ochtendje te komen breien. “Dat was zo gezellig, dat ik zelf ook een brei-ochtend ga geven. Bij deze nodig ik iedereen dus die zin heeft in een ochtend of middag samen breien voor het goede doel, uit voor mijn breikrans op 20 december, ’s ochtends vanaf een uur of tien en ’s middags vanaf een uur of twee.” Hilda Schipper, G.W. Spiegelstraat 9 in Oudleusen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.