Home / archiefcentraal / brandweer redt eenden uit vijver

brandweer redt eenden uit vijver

De twee eenden zaten al lange tijd in de vijver, maar konden niet vliegen omdat ze gewiekt zijn. Toen de eenden vandaag in een wak waren gaan zitten, werd er vuurwerk op ze gegooid. Om verdere dierenmishandeling te voorkomen, moesten de dieren uit de vijver worden gehaald.

Omdat de dierenambulance deze klus niet zelf kon klaren, werd de brandweer opgeroepen. De brandweer rukte uit met twee voertuigen en ter plaatse werd er een ladder over de vijver gelegd, waar overheen geklommen kon worden om de eenden uit de vijver te halen.

Dit bleek niet nodig, want toen twee brandweermannen in duikpak de vijver in wilden gaan, klommen de eenden uit het wak. De ladder is niet gebruikt, en de eenden zijn door middel van een schepnet naar de

kant gedreven.

De eenden worden naar een opvangcentrum overgebracht. De reddingsactie trok veel bekijks van nieuwsgierige buurtbewoners.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.