blankvoort nieuwe directeur gibo groep dalfsen

Aan Blankvoort de taak om het kantoor in Dalfsen verder uit te bouwen. Verder moet hij handen en voeten geven aan het landelijke GIBO-beleid om nog meer tijd en aandacht te besteden aan persoonlijk advies. “Dalfsen ligt al prima op koers. Het is een mooi, goed draaiend kantoor met goede medewerkers. Er wacht ons in 2011 nog wel een grote verhuizing. We verplaatsen onze activiteiten naar een nieuw te bouwen pand aan de Goldkampstraat, naast het BP-station. Daar willen we onze mogelijkheden nog beter benutten. Maar men hoeft dus echt niet bang te zijn dat ik me zo meteen als een olifant in een porseleinkast ga gedragen en de hele boel intern omgooi.”

Blankvoort is 40 jaar, is opgegroeid in Zalk, en werkt inmiddels sinds ’96 voor de GIBO Groep. Hij begon indertijd op het kantoor in Wolvega (Friesland). Na twee jaar als assistent cliëntadviseur te hebben gewerkt onder leiding van Paulien Bulstra (nu directeur van het Raalter GIBO Groep-kantoor), ging hij aan de slag als cliëntadviseur. In 2001 maakte hij de overstap naar het kantoor in Raalte, waar hij de taak kreeg om het MKB-relatiebestand verder uit te breiden. “En dat is volgens mij wel aardig gelukt”, glimlacht Blankvoort. “Toen ik begon, was ik de enige MKB-cliëntenadviseur, inmiddels hebben we er drie.” Blankvoort woont inmiddels al weer jaren in Hoonhorst. Hij en zijn vrouw hebben drie kinderen en hij is actief in het (plaatselijke) verenigingsleven. Zo zet hij zich onder andere in voor de sport

(jeugdleider/trainer), de school en de kerk en is hij lid van twee ondernemersverenigingen (waarbij hij van eentje bestuurslid is).

De Dalfser GIBO Groep-vestiging volgt de landelijke tendens binnen de GIBO Groep. Hoewel de GIBO Groep aanvankelijk min of meer begon als financiële dienstverlener voor de agrarische wereld, is het percentage MKB-cliënten de afgelopen jaren flink gestegen. “Ook Dalfsen was van oorsprong een nogal agrarisch kantoor, maar inmiddels is 50 procent van onze cliënten daar actief in het MKB. Landelijk gezien zitten we op 70 procent MKB en 30 procent agrarisch. Ook in Dalfsen willen we het MKB-cliëntenbestand laten groeien.” Hoe? Zeer zeker niet door overal zo maar brutaal naar binnen te lopen. Blankvoort: “Ondernemers hebben vaak een vertrouwensband met hun financieel adviseur. Die zijn dus niet snel geneigd om over te stappen naar een ander.

Wat je wel kunt doen, is je zichtbaar maken in de markt, jezelf profileren. Proberen in beeld te zijn op het moment dat de ondernemer van adviseur wil wisselen. En daarna moet je zorgen dat je elkaar aanvoelt, dat er een klik ontstaat. Persoonlijke aandacht is dus heel belangrijk. Als je elkaar alleen maar aan de telefoon spreekt, ontstaat er geen band, je moet elkaar ook in de ogen kunnen kijken. Het belangrijkste in ons vak is om de wensen van de cliënten goed in beeld te krijgen. Dat kan alleen als je goed communiceert”.

GIBO Groep

De GIBO Groep helpt vanuit zestig vestigingen in heel Nederland ondernemers om hun doelen te verwezenlijken. De medewerkers houden zich bezig met accountancy en geven bedrijfskundig, financieel, fiscaal en juridisch advies. De adviseurs van GIBO fungeren daarnaast ook als vertrouwenspersoon voor de ondernemers. Blankvoort: “We staan dichtbij de ondernemers en weten ons op landelijk niveau ondersteund door enorm veel kennis en knowhow! We houden de ontwikkelingen in de markt bij, zien bedreigingen en signaleren kansen. We zijn wegwijs in het doolhof van regelgeving en proberen om nieuw beleid te vertalen naar praktisch advies. Zie ons maar als bedrijfscoaches!”

Agro Advies Centrum

Het Raalter kantoor van de GIBO Groep Accountants en Adviseurs vormt de thuisbasis van het Agro Advies Centrum voor de regio Zwolle. Naast de eerste lijnsadviseurs die vanuit elk kantoor binnen de GIBO Groep opereren, bundelt dit centrum alle kennis over de agrarische wereld en bestaat uit maar liefst dertien agro-specialisten. Deze vraagbaak voor agrariërs richt zich op een groot deel van Oost-Nederland.

Heb je hulp nodig voor een bedrijfsplan of een financieringsaanvraag; wil je je bedrijf uitbreiden en zoek je een specialist die bij het vergunningentraject kan helpen; ga je richting overname en wil je weten of je nog op koers ligt; wil je een tweede tak opzetten in de zorg of zit je te denken aan een andere vorm van verbreding; of wil je je bedrijf langzaam maar zeker beëindigen en wil je weten of de rood voor rood regeling wat voor je is? De agro-specialisten van de GIBO Groep ondersteunen je met hun kennis en knowhow. Het onderscheidend karakter van het advies centrum zit hem in het feit dat in de volle breedte specialisten in te zetten zijn voor verschillende adviesvragen in de Agro sector. Dit is zeer uniek omdat de Agro sector binnen het midden en klein bedrijf een niche markt is.

“Nog te vaak zien ondernemers het inschakelen van een adviseur als een extra kostenpost”, vertelt Jan Bloo, coördinator van Agro Advies Centrum “Maar ik heb een beetje moeite met het woord kosten”. Een goede adviseur verdiept zich in jouw situatie en zorgt er juist voor dat je als ondernemer de juiste beslissingen neemt. Per saldo zal dit leiden tot een beter resultaat. Zie het dus als een investering in de toekomst. We gaan bij GIBO voor jouw resultaat! Niet voor niets hebben we het zo druk. Dat is alleen maar een kwaliteitsgarantie. Geloof me, een goede adviseur heeft altijd een volle agenda!”

GIBO Accountants en Adviseurs is in Dalfsen gevestigd aan de Pastoriestraat 8, tel: 0529-434040, e-mail: dalfsen@gibogroep.nl. Meer informatie op www.gibogroep.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.