Home / archiefcentraal / bij de bijen af

bij de bijen af

Op de avond wordt besproken wat zoal de samenstelling is van een bijenvolken en de waarde van de bij voor de mens. Waaronder ook de bedreigingen waaraan dit nijvere insect blootstaat. Verder zullen er ook film- en diabeelden worden vertoont met daarna de gelegenheid tot het stellen van vragen.

De heer Spijker is een oude rot in het imkervak. Hij keek de bijenkunst af van zijn vader en is nu al ruim 35 jaar imker, waarvan 30 jaar in de functie van secretaris van de Bijenvereniging Ommen. Normaal gesproken bezit de Heer Spijker elk jaar gemiddeld vijf bijenvolken, dit jaar spant hij de kroon door maar liefst negen volken in zijn korven te bezitten.

De lezing, een must voor iedereen die in het wel en wee van de bij is geïnteresseerd, wordt gehouden op woensdagavond 12 januari om 20.00 uur in het Natuur Informatie Centrum in Ommen.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.