Home / archiefcentraal / autodiefstal en mishandeling 10 weken cel

autodiefstal en mishandeling 10 weken cel

In een verklaring tegenover de politie, liet de man weten dat hij de auto had gestolen om zijn ex-baas een hak te zetten. Hij vond dat hij onterecht ontslagen was. Omdat de man wist dat de autosleutel van zijn werkgever in een bus lag, praatte hij zich met een smoes over een vergeten jas de bus in. Daar ontvreemde hij de sleutels van de Mercedes.

De veroordeling huiselijk geweld, leek aanvankelijk op losse schroeven gestaan te hebben. De partner van de Ommenaar had namelijk tegenover de politie verklaard dat ze ‘hartstikke zat’ was toen de mishandeling plaatsvond. Ze zou niet meer weten wat er gebeurd is. Maar omdat de politierechter de verwondingen aan haar lichaam overtuigend genoeg vond om als oorzaak mishandeling te hebben, werd de man hiervoor alsnog veroordeeld. Bloeduitstortingen aan pols, kuiten en heup loop je namelijk niet op door een val in dronkenschap, zo oordeelde hij.

Ten slotte overtrad de 34-jarige man het contact- en huisverbod dat hij opgelegd had gekregen. “Ook al ging hij op uitnodiging van zijn partner, hij had toch beter moeten weten,” aldus de officier van justitie. Het feit dat de verdachte zich niks aantrok van het verbod, niet de indruk wekt dat hij zich schuldig voelt over de mishandeling en dat hij eerder is veroordeeld voor bedreigingen, huiselijk geweld en vernielingen deden de politierechter tot zijn uitspraak komen. De 10 weken celstraf is echter nog wel zonder de aftrek van het voorarrest.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.