Home / archiefcentraal / vredesbijeenkomst internationale dag mensenrechten

vredesbijeenkomst internationale dag mensenrechten

. Jong en oud kunnen deelnemen aan de deze bijzondere bijeenkomst, dus iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. De bijeenkomst vindt plaats van 10.30 tot 11.30 uur en wordt mogelijk gemaakt en ondersteund door de Gemeente Ommen. Inloop is vanaf 10.00 uur.

Het doel van de bijeenkomst is op de Internationale Dag van de Mensenrechten in gezamenlijkheid stilstaan bij het onderwerp wereldvrede. Tegelijkertijd wordt er aandacht gevraagd voor het werk van de Anak Bangsa Foundation in Lombok, Indonesië.

Jill Jurgens, afkomstig uit Ommen, maakt deel uit van de Anak Bangsa Foundation. Zij heeft in Lombok een schooltje opgericht om arme kinderen een betere toekomst te bieden. Financiële hulp is zeer welkom en alle donaties komen geheel ten goede aan de Anak Bangsa Foundation. Bij de uitgang van het gemeentehuis komt een collectebus te staan. Amnesty International is aanwezig om aandacht te vragen voor hun missie: de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens wereldwijd.

De deelnemers aan de bijeenkomst gaan onder begeleiding de canon ‘Dona Nobis Pacem’ instuderen en daarna samen zingen. Een geschoolde zangstem is absoluut niet nodig, iedereen kan meedoen.

De nadruk ligt op ‘samen’. Niemand is alleen en samen kan er zoveel meer bereikt worden. Met onze stem maken we het verschil. Letterlijk en figuurlijk. De klank van elk mens is uniek. Samen zijn wij een groot instrument en de klank van dat instrument willen we door laten klinken in onze medemens.

Iedereen die dit unieke gebeuren wil meebeleven, wordt gevraagd op vrijdagochtend 10 december naar het gemeentehuis te komen en een kaars mee te nemen. Zo draagt iedereen letterlijk en figuurlijk het licht met zich mee. Tijdens de bijeenkomst krijgt dit licht nog een speciale betekenis.

Informatie over de Vredesbijeenkomst is verkrijgbaar bij Brigitta Wemekamp- Koopman via 06-54310157. Meer informatie over de Anak Bangsa Foundation is te vinden op www.anakbangsafoundation.org en over Amnesty International op www.amnesty.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.