voor zingende zusjes blijft theater hobby

De 12-jarige Lieke repeteert sinds enige tijd voor de familie kerstmusical “Scrooge”, naar het beroemde kerstsprookje van Charles Dickens. Waarin zij een aantal keren zal meespelen, terwijl haar één jaar jongere zusje Anne is doorgedrongen tot de Overijsselse finale van het Vara programma Kinderen voor Kinderen. Deze wordt gehouden op zondag 6 februari 2011 in de Spiegel te Zwolle.

Desondanks staan de meiden die met beide benen op de grond en beleven veel plezier aan hun hobby en passie; het theaterpodium, waarvoor zij al van jongsafaan een grote voorliefde hebben. Wanneer ze op vakantie gaan wordt er slechts één eis aan een camping gesteld: er moet een playbackshow aanwezig zijn. Ook thuis zijn de meiden druk met hun hobby. Samen met vriendinnen in de buurt worden er de meest uiteenlopende toneelstukjes verzonnen en opgevoerd. In hun slaapkamer is er een heus theaterpodium gemaakt, compleet met rode velours gordijnen waar vele uurtjes worden doorgebracht. Toch is het voor Lieke en Anne heel duidelijk alleen maar een hobby. “Het moet wel leuk blijven. We hebben niet echt een prestatiedrang. School is veel belangrijker”, zegt Lieke.

Om ervaring op te doen wordt er via een auditiesite naar audities gezocht. “Bij een auditie moet je er niet vanuit gaan dat het meteen doorgaat. Wel denken dat je het kunt, er wel voor willen gaan. Voor een andere auditie ben ik een keer gevraagd te komen, ondanks dat ik niet in het profiel paste werd ik juist door mijn enthousiasme wel uitgenodigd”, vertelt Lieke. “Dat deze auditie niet doorging vond ze niet erg. Het is een goede manier om ervaring op te doen en op deze manier kun je je contacten uitbreiden en een naam opbouwen.”

De gezusters hebben al vaak meegedaan aan voorrondes van Kinderen voor Kinderen. Volgens Anne is zingen niet het allerbelangrijkste bij de audities. “De jury let vooral op of je het leuk vindt en hoe je jezelf presenteert. Niet stil blijven staan op de bühne, het podium juist goed benutten”, vertelt Anne. “En bij het nummer ‘Vieze Praatjes’ had ze daar absoluut geen moeite mee”, grapt Lieke.

Van plankenkoorts hebben ze totaal geen last meer. “Ik heb meer last van de kriebels met familie of vrienden, dan met een zaal vol onbekenden, maar zenuwen horen er nu eenmaal bij”, lacht Anne. Sinds kort zit Anne op gitaarles en is ze actief met zingen en sporten. Daarnaast voetbalt ze bij ASC Dalfsen. Haar showbizztalenten komen vooral naar voren in het maken van teksten voor liedjes en het uitbeelden van typetjes. Ali B. wordt dan ook zonder blikken of blozen met de bijbehorende gebaren uitgebeeld. Naast theater is ook Lieke bezig met gitaar en zingen. Haar voorbeeld is op dit moment Chantal Jansen in de musical ‘Petticoat’. Ook Duffy en Ilse de Lange brengen haar inspiratie. Wat de toekomst betreft hebben Anne en Lieke geen concrete plannen. “Ik wil iets doen met organiseren en Anne denkt erover om later als theaterjuf te gaan werken”, meldt Lieke. Voorlopig blijven ze nog even druk met hun hobby.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.