Home / archiefcentraal / veilig op pad met rollator

veilig op pad met rollator

Carinova houdt op woensdag 15 december in Ommen een nieuwe bijeenkomst met als thema ‘Veilig op pad met de rollator’. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Carinovagebouw, van Reeuwijkstraat 50 en is bedoeld voor iedereen die een rollator gebruikt.

Van 9.30 – 11.30 uur zal een ergocoach alle geheimen van de rollator vertellen. Voor opgave kan men bellen met 0900 – 8662 (lokaal tarief). De kosten zijn € 34,75. Leden van het Carinova Servicepakket betalen € 27,00.

Per jaar worden er 1300 ouderen behandeld in het ziekenhuis als gevolg van een ongeval met een rollator. Het gaat vaak om een valpartij. Het doel van deze training is het verminderen van het aantal ongelukken onder rollatorgebruikers. Men leert bewust gebruik te maken van de rollator, wat de functie is van de verschillende onderdelen, wat de risicofactoren zijn in en om het huis en wat het beste onderhoud is voor de rollator.

Verder wordt er flink geoefend hoe men om kan gaan met hobbelige en losse stoeptegels, stoeprand op en af, zitten op de rollator, deur openen en het afstellen van de rollator. Nadien kan men veilig en verantwoord omgaan met de rollator. Tevens krijgt men informatie over hulpmiddelen voor in en rond het huis en accessoires voor de rollator.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.