van der gijp en ten napel naar ommen

Een officieel jubileum is het niet, maar wel een hoogtepunt dat het verdient opgemerkt te worden.

Bij oprichting werd gekozen voor de naam OVC, die in de jaren zeventig van de vorige eeuw werd veranderd in vv Ommen. Een jaartje of zeven terug werd in de ledenraad besloten de oude naam OVC in ere te herstellen met een verwijzing naar het jaar van oprichting 1921.

Een commissie bestaande uit Jeroen Seisveld, Ronnie Huizing en Erwin Marsman, is achter de schermen al enkele maanden bezig een programma in elkaar te draaien, waarbij elk lid wel iets van zijn of haar gading vindt. Voor de jeugd komen er voetbalkampen, meerdere toernooien en de strijd om de penaltybokaal, terwijl ook de regiofinales van het schoolvoetbal door OVC ’21 zijn binnengehaald.

Voor de oudere jeugd, de senioren, maar natuurlijk ook kaderleden en supporters is er een receptie en een feestavond. In de pap van voetbal, muziek en vertier zijn er enkele krenten die eruit springen. Op 21 april krijgt de oudste voetbalclub van onze gemeente bezoek van voetbalcommentator Evert ten Napel, met in zijn kielzog voetbalanalist René van der Gijp.

Dat de goedlachse hofnar, die wekelijks een aantal keren schittert in het programma Voetbal International, razend populair is bleek uit het feit dat in clubhuis de Spil gejuich opsteeg nadat zijn komst tijdens de presentatie van het feestprogramma bekend werd gemaakt.

Ander hoogtepunt is de wedstrijd op 20 mei tussen het vlaggenschip van de negentigjarige club en oud FC Twente. In het team van de ‘Trots van het Oosten’ bekende, maar op de achtergrond geraakte namen als Theo ten Caat, Frans Thijssen en Niels Oude Kamphuis. Ook van het luchtballonnenfestival, welke gepland staat op 27 mei wordt het nodige spektakel verwacht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.