stoel cibap student in natuurlijk huus

Cibap-student Marleen Tijdhof heeft de ‘Eco-award’ gewonnen voor het beste ontwerp van een ecologische stoel. De award werd vrijdag in Heeten uitgereikt door Kristel Leerkes-Boerhof, van Boerhof Projectinrichters, en Harrie Kiekebosch van het Natuurlijk Huus. Als beloning mag zij haar stoel tentoonstellen in de excursieruimte van het ’t Natuurlijk Huus in Raalte.

Een serie handgemaakte stoelen, gemaakt door Cibap-studenten van de opleiding Hout en Meubel, stond de afgelopen twee weken in de etalage van Boerhof Projectinrichters in Heeten. Deze bijzondere stoelen werden getest door deskundigen op gebied van bruikbaarheid, maar ook op gebied van ecologie en duurzaamheid.

De opdracht voor de Cibap studenten was om een zo natuurlijk mogelijke stoel te maken voor de excursieruimte van ’t Natuurlijk Huus in Raalte. Zij hebben zich eerst verdiept in de principes van ’t Natuurlijk Huus met een excursie en een lezing. Dat resulteerde in een collectie prachtige stoelen.

’t Natuurlijk Huus zette de samenwerking met Cibap op toen ze op zoek was naar ecologische en duurzame meubelen. Voor in het woongedeelte, maar ook voor de excursie- en (te huren) vergaderruimte. Echt natuurlijke meubels blijken er nog niet zo veel te koop.

“Met de studieopdracht is een hele jaargang studenten in aanraking gekomen met deze manier van meubels maken en dat nemen ze straks allemaal in hun praktijk mee”, aldus Harrie Kiekebosch. “Mede daarom hebben we besloten te blijven samenwerken met ’t Natuurlijk Huus,” aldus Jos Tomassen van Cibap.

De winnende stoel is niet direct een geëigende kantoorstoel. “Maar het is wel een stoel die tot de verbeelding spreekt”, vindt Kristel Boerhof die met Boerhof Projectinrichting graag meedeed aan de jurering. “We hebben onze bezoekers naar hun mening over de stoelen gevraagd. De winnende stoel is wel de meest spraakmakende. Altijd aanleiding voor een gesprek, voor ons als Projectonwikkelaars een uitgelezen kans in dat gesprek duurzaamheid aan de orde te stellen.” En daar is het bij ’t Natuurlijk Huus ook om begonnen. Cibap maakt twee identieke stoelen, zodat de winnares haar exemplaar kan houden, terwijl er ook een stoel bij Boerhof in de etalage en bij ’t Natuurlijk Huus in de vergaderzaal komt te staan.

‘t Natuurlijk Huus is gebouwd van bijna alleen maar natuurlijke producten. De stoelen zijn ook te zien in een zesdelige documentaire van TV Oost over duurzaam wonen en bouwen. Deze documentaire wordt uitgezonden in de periode van 10 december tot en met 14 januari.

Het Cibap is geen doorsnee MBO-school, maar een kleinschalige, zelfstandige vakschool. Studenten leren tijdens de opleiding hun eigen creativiteit ontdekken, ontwikkelen en benutten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.