sinterklaas zoekt hulppieten

Beste toekomstige Hulppiet,

Sinterklaas komt binnenkort naar Nederland. Dat zijn drukke dagen en daarom zoekt hij hulppieten. Wil jij hulppiet worden en een echt Pietendiploma verdienen, kom dan meedoen!!!

De Hoofddoepiet verwacht je stipt 13.30 uur op de parkeerplaats van Manege Laarbrug, Nieuwedijk 7 te Ommen. Hij vindt het leuk als je verkleed als Pietje komt. Je begint met een verhalentocht in de Huifkar samen met de Hoofddoepiet. Tijdens deze rit vertelt hij een verhaal over een kindje dat net als jij Hulppiet mag worden… Papa’s en mama’s mogen natuurlijk niet aanwezig zijn tijdens het verhaal van de Hoofdpiet. Zij mogen wachten (als ze willen) op de manege (mocht je niet alleen durven dan kan er eventueel in overleg een uitzondering gemaakt worden).

Na de tocht gaat het echte werk beginnen: pepernoten maken en bakken. Deze gaan in de grote oven zodat je ze zelf kan zien. Tijdens het bakken versier je een zakje om je eigen pepernoten in te stoppen.

Ook ga je een heus pietenparcours afleggen in de binnenbak (dus trek je laarsjes aan). Als piet moet je kunnen klimmen, klauteren, springen, hollen, gooien en heel goed kunnen waken over je pakje! Wanneer je dit allemaal kan dan heb jij een pietendiploma verdient!

We zijn nog niet klaar, met warme chocolademelk doen we weer energie op voor de Pietendisco. Je leert een heuse Pietendans en mag zelf met microfoon een liedje voor Sinterklaas en je papa en mama zingen. Echte pieten helpen je hierbij en natuurlijk komt Sinterklaas kijken.

Jullie papa’s en mama’s zijn de hele dag welkom, voor hen zijn er versnaperingen tegen betaling. Het is natuurlijk helemaal super om de dag af te sluiten met een pietenpannekoek!

Sinterklaas hoopt alle kindertjes uit Ommen en omgeving te begroeten, jij komt toch ook?

De Bakpiet gaat voor iedereen pepernotendeeg maken, de Stalpiet zorgt voor huifkarren en de Hoofddoepiet zorgt voor voldoende begeleiding tijdens de activiteiten….Het is daarom belangrijk dat je je vooraf inschrijft (vóór 26 november) via de site of dat je een kaartje koopt bij de aangesloten winkeliers zie onze site pietendoedag.laarbrug.nl

PS. Voor de kinderen 9-13 jaar m/j organiseren we 30 december een Kerst DoeDag met ‘Karaoke’, ‘Groene Magie’ en ‘Wie ben ik’ en……houd de kranten en de site Kerstdoedag.laarbrug

Wat Sinterklaas zoekt hulppieten!

Wanneer 27 november

Waar Manege Laarbrug in Ommen

Wie 4-8 jr.

Tijd 13.30-17.00 uur

Deelname € 5,- per kind

Hoe opgave VERPLICHT via pietendoedag.laarbrug.nl

Verkooppunten;

Manege Laarbrug te Ommen

Intertoys te Ommen en Dalfsen

Marjanneke te Ommen

Woods te Ommen

Drukkerij Nico de Graaf te Nieuwleusen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.