pvda de boer op

OMMEN – Om kennis op te doen van de problematiek waar de agrarische sector met te maken heeft en om te ervaren wat het werk op de boerderij zoal inhoud heeft de fractievoorzitter van de PvdA Ommen, Gerrit de Jonge, een dag op een melkveebedrijf meegewerkt.

Donderdag 18 november heeft de fractievoorzitter zich om in alle vroegte gemeld op het melkveebedrijf van de familie Groen, aan de Junnerbaan in Junne. Door de voorzitter van de LTO, Albert Dankelman, was speciaal voor Gerrit naar een bedrijf in Junne gezocht, omdat zijn grootouders uit Junne komen en zijn moeder in Junne is opgegroeid.

Nadat Gerrit de laarzen en overal, die de LTO hadden klaargelegd, had aangetrokken moest hij gelijk aan de slag. Zo’n negentig koeien moesten gemolken worden. Toen het melken rond 8.00 uur achter de rug was en de koffie opgedronken, werden de koeien en kalveren gevoerd en werden de ligboxen van nieuw stro voorzien. Na de door mevrouw Groen verzorgde lunch werden de relaties tussen het boerenbedrijf, Natura 2000, ecologische hoogstructuur en de ontwikkelmogelijkheden voor de landbouw en veeteeltbedrijven besproken.

Het was voor Gerrit, als NS-er toch wel wat gewend, een zware dag, want na het werk op de boerderij van de familie Groen werd hij voor een vergadering in het gemeenthuis verwacht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.