overijssels byzantijns mannenkoor in grote kerk te dalfsen

Op zaterdag 11 december 2010 geeft het Overijssels Byzantijns Mannenkoor weer een groot concert in de Grote Kerk, Kerkplein 31 te Dalfsen.

Deze concerten zijn intussen uitgegroeid tot een jaarlijks weerkerend gebeuren in Dalfsen.

Het koor hoopt ook dit jaar weer een groot aantal bezoekers te kunnen verwelkomen in de Grote Kerk. Tijdens het concert op 11 december a.s. zullen o.a. een aantal uit de Byzantijnse ritus stammende stukken uit Liturgie van Joh. Chrysostomos worden gezongen. Ook zal een aantal kerstliederen ten gehore worden gebracht. Er is door het koor hard gewerkt aan vernieuwing van het repertoire zodat op 11 december ook een aantal nog niet eerder uitgevoerde stukken te beluisteren zal zijn.

Naast deze liturgische stukken staan ook enkele “profane”stukken op het uitgebreide programma.

Het concert begint om 20.00 uur. De kerkdeuren gaan open om 19.30 uur

De entreeprijs bedraagt aan de kerk € 10,00. Voorverkoop: € 8,50

Voorverkoopadressen:

Ab Kleinlugtenbeld, De Singel 31, Dalfsen, tel.433140

Hans de Weerd, Van Ankumspad 38, Dalfsen, tel. 433630

K.C. “De Overkant”, Kerkplein 22, Dalfsen (tijdens openingsuren)

In de pauze kunnen de bezoekers tegen inlevering van de entreekaart een kop koffie of thee krijgen in het naast de Grote Kerk gelegen Kerkelijk Centrum “De Overkant” aan het Kerkplein.

Het Overijssels Byzantijns Mannenkoor is op 10 januari 2000 opgericht. Zoals de naam al aangeeft komen de ongeveer 35 leden uit heel Overijssel. Daarvan zijn er 4 woonachtig in Dalfsen en 4 in Ommen.

Het OBMK staat onder muzikale leiding van Marian Stouwdam. Door zijn gedrevenheid weet hij het koor tot aansprekende prestaties te leiden. Zingen in het OBMK betekent letterlijk “topsport voor amateurzangers”. Gevoel voor muziek in het algemeen en affiniteit met de Russisch-orthodoxe koormuziek in het bijzonder, zijn eerste vereisten. Daarnaast worden van de koorleden discipline, inzet en doorzettingsvermogen verlangd. Bij het OBMK zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor diegenen die zich hiertoe aangetrokken voelen.

Aan het zowel extern als intern gerichte sociale gezicht van het koor wordt een hoge prioriteit gegeven. Het koor treedt op in concertzalen en kerkgebouwen en verleent medewerking aan kerkdiensten van diverse gezindten.

Meer informatie over het koor kunt u vinden op: www.OBMK.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.