Home / archiefcentraal / oefening en melding ommer brandweer

oefening en melding ommer brandweer

Er werd een buitenbrand gemeld bij garagebedrijf Mulder, aan de Pieter Breugelstraat 22-24 in Ommen.

De brand was via de buitenkant van de garage overgeslagen naar binnen Bij aankomst werd er door de sleutelhouder gemeld dat er nog twee personen in het pand aanwezig waren.

Snel werd er een buitenverkenning uitgevoerd, waarna de manschappen het brandende gebouw konden betreden. Op de begane grond werd een brandhaard en een slachtoffer aangetroffen. Op de tweede etage werd eveneens een brandhaard en een slachtoffer aangetroffen. De slachtoffers werden zo snel mogelijk afgevoerd, waarna het blussen kon beginnen. Toen ook de beide branden geblust waren, kon het opruimen van slangen en ademluchttoestellen beginnen. Men kijkt terug op een geslaagde oefening.

De wedstrijdploeg was nog maar net klaar met oefenen en terug op de kazerne toen de pagers gingen.

De melding liet zien dat er een dier in een put/kelder zou zitten, aan de Knolsdijk in Beerzerveld.

Eenmaal terplaatse bleek dat er tien varkens van ongeveer 70 kilo per stuk, door een rooster waren gezakt en in de mestkelder terecht gekomen waren. De vermoedens dat het een lange klus zou worden, werden snel beverstigd toen bleek dat er een paar varkens in een hoek van de mestkelder waren gaan zitten.

Ze lieten zich niet gemakkelijk vangen maar met behulp van een hoge druk slang en een bezemsteel, werd de brandweer de varkens toch de baas.

Door elke keer water in een gat door de vloer te spuiten, werden de varkens uit de hoek gedreven.

Ook pompde een loonwerker mest uit de kelder, om het reddden van de varken gemakkelijker te maken. Na dik twee en een half uur was het laatste varken uit de mestkelder, waarna het schoonmaken van de pakken en ademluchttoestellen kon beginnen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.