Home / archiefcentraal / nieuw begin voor dalfsen zingt

nieuw begin voor dalfsen zingt

Even leek het er op, dat de zangliefhebbers voor de allerlaatste keer bij elkaar zouden komen in de Ned. Ger. Kerk in Dalfsen omdat de werkgroep, die deze zangavonden veertien jaar heeft georganiseerd, vanwege de leeftijd, had aangegeven er mee te willen stoppen.

Een aantal mensen vond het toch wel erg jammer, dat het doek, na 64 edities, zou vallen en hebben de koppen bij elkaar gestoken. Enthousiast hebben ze contacten gelegd met gerenommeerde koren uit de wijde omgeving, zodat het voortbestaan van “Dalfsen Zingt” in ieder geval de komende jaren gewaarborgd is.

Met een dankbaar en hartelijk applaus werd er afscheid genomen van de werkgroepleden Henk Bollemaat, Josje Slot, Bertha Kragt, en Gerrit Jan Stokvis. Bea Jochemsen heeft al die jaren meestentijds gezorgd voor de orgelbegeleiding. Ze ontvingen een bloemetje uit handen van Chris van de Berg, de voorzitter van de Liturgie- en Evangelisatiecommissie van de Ned. Gereformeerde Kerk.

Op het programma van afgelopen zaterdagavond stonden de meest geliefde samenzangnummers van de afgelopen veertien jaar. Tussendoor zong het Christelijk Gemengd Koor “Door Eendracht Sterk” uit Nieuwleusen onder leiding van Jaap Neuteboom geestelijke liederen uit binnen- en buitenland.

De eerstvolgende samenzangavond staat gepland voor zaterdag 29 januari 2011 met medewerking van het Christelijk Gemengd Koor de “Lofstem” uit Oudleusen onder leiding van Jan van der Kamp, die ook de samenzang zal begeleiden.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.