Home / archiefcentraal / nationale veldrit hilversum en superprestige gieten

nationale veldrit hilversum en superprestige gieten

LEMELERVELD – Tijdens het weekend van 27/28 november stond op zaterdag in Hilversum een Nationale Veldrit op de agenda en werd op zondag een veldrit meetellend voor de Superprestige in het Drentse Gieten verreden. Jordy Luisman van ATB-Team Lemelerveld nam deel aan beide veldritten en Jeroen Wessel ging op zaterdag van start in Hilversum.

In Hilversum mocht Jordy (Elite Heren) bij de start plaatsnemen op de eerste startrij. Tijdens de eerste ronde van de wedstrijd reed drie man weg uit het peloton. Jordy had de slag gemist en was samen met Van Heeswijk op achtervolgen aangewezen. Halverwege de wedstrijd vonden zij de aansluiting met de eerste drie en bestond de kopgroep uit vijf renners. Op de snelle omloop leidden diverse demarrages niet tot resultaat. Een fietswissel van Jordy wegens een defecte rem koste hem bijna de aansluiting met de kopgroep maar hij vocht zich op karakter terug. De laatste ronde werd voor de kopgroep van vijf één lange sprint. Van Heeswijk, die aanvankelijk ook de slag miste, ging met de overwinning aan de haal. Jordy Luisman werd knap derde en mocht evenals vorig weekend op het ereschavot plaatsnemen.

Jeroen Wessel startte in Hilversum bij de Amateurs. Hij had een goede start maar miste in de eerste ronde net de aansluiting met de eerste tien. Hij reed vervolgens een constante race en finishte uiteindelijk als 15e.

Professional Tom Meeusen uit België won de wedstrijd.

Kijk voor meer info op www.atbteamlemelerveld.nl.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.