Home / archiefcentraal / moeilijk lezen makkelijk maken

moeilijk lezen makkelijk maken

Dyslexie is een leerprobleem dat de laatste jaren veel aandacht krijgt. Desondanks blijft het een moeilijk grijpbaar fenomeen: de problemen kunnen van kind tot kind zeer verschillend zijn. Niet alleen zijn er grote verschillen in de ernst van de dyslexie bij kinderen, ook zijn er allerlei [negatieve] factoren die invloed hebben op het gemak waarmee kinderen leren lezen en spellen. Hiernaast kan de dyslexie ook bij het luisteren, praten, onthouden en leren een grote [negatieve] rol spelen. Sandra Oosterveen geeft op toegankelijke wijze uitleg over dit fenomeen. Daarnaast gaat ze in op de rol van de school, de screening en het feit dat de dyslexie vaak pas op de middelbare school gezien wordt. Ook heeft ze veel tips voor ouders en leerkrachten van met name leerlingen uit de hoogste klassen van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Oudervereniging Balans staat deze avond met een informatiestand op het Makkelijk Lezen Plein. Ook is Henriëtte Hogenkamp, MLP specialist van de bibliotheek aanwezig om vragen te beantwoorden.

De avond begint om 20.00 uur. De entree bedraagt E 3,00 [incl. koffie/thee]. Kaarten zijn vanaf heden te krijgen bij de klantenbalie van de bibliotheek. Ook op de avond zelf is er verkoop. In verband met de te verwachten drukte is het raadzaam zich tijdig aan te melden.

Voor meer informatie kan men bellen met de bibliotheek: 0529-452158 of mailen: bib.ommen@bibov.nl . Contactpersoon: Henriëtte Hogenkamp

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.