Home / archiefcentraal / met een goed ontbijt bij de les

met een goed ontbijt bij de les

Samen ontbijten geeft energie is het thema van Het Nationaal Schoolontbijt 2010.

Sandra Meulenbelt, de locatieleidster van Openbare Basisschool Nieuwebrug, zegt dat de school het vooral erg belangrijk vindt dat de kinderen ontbijten voordat ze naar school komen. Als de dag begint, hebben de kinderen weer nieuwe energie nodig en om te kunnen presteren en functioneren. Haar indruk van de kinderen op deze basisschool is dat ze toch vrijwel allemaal goed ontbijten. Het is hier wellicht anders dan bij grote scholen in grotere steden. Wij zijn een buurtschool en een aantal kinderen komt van ver en ook van de boerderij. Het leven op de boerderij vereiste van oudsher al een stevig ontbijt.

Tegenwoordig zijn de ouders wel meer gejaagd, weet bakker Berjan ten Brinke van brood- en banketbakkerij Ten Brinke uit Ommen. Het risico is dan toch dat het ontbijt een ondergeschoven kindje wordt. Bakker ten Brinke verzorgd in vrijwel geheel Ommen het jaarlijkse Nationaal schoolontbijt. Hij brengt in deze week in alle vroegte naar 1150 kinderen verdeelt over acht basisscholen in Ommen, twee in Dedemsvaart en een in Beerzerveld manden vol verse broodjes.

Het ontbijt bestond vandaag uit een assortiment versgebakken wit-, bruin- en volkorenbrood en broodjes met halvarine als smeersel en beleg zoals smeerkaas, hardgekookte eieren, fruitstroop, chocoladevlokken en, dit jaar voor het eerst, Fair Trade aardbeienjam en pindakaas. Daarnaast was er verse, halfvolle melk. In het ontbijtpakket zat naast het ontbijt ook alles wat verder nodig was voor een goed gedekte tafel: bordjes, bekertjes, servetten, messen en vorken, eierdopjes, placemats en schalen. Er was zelfs gedacht aan een vuilniszak om de boel netjes op te ruimen.

Als extra toegift geeft bakker Ten Brinke aan alle kinderen een bon voor een gratis krentenbol die opgehaald kan worden in de winkel aan de Kruisstraat 2 te Ommen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.