medewerksters landstede kinderopvang aan de slag bij noggusetnoggus

Bij Landstede Kinderopvang wordt steeds meer gewerkt volgens de Reggio Emilia benadering, een pedagogisch concept afkomstig uit Italië. Hierin wordt veel aandacht besteed aan de individuele ontplooiing van het kind in brede zin. Kinderen worden zelf uitgedaagd om oplossingen te verzinnen en dit stelt hun creativiteit op de proef.

Nieuwe bestemmingen

Eén van de doelstellingen van Noggus&Noggus is de verkoop van kringloopgoederen. De medewerksters van Landstede Kinderopvang willen hieraan graag een bijdrage leveren, maar op een manier die aanluit bij het pedagogisch concept waarmee ze dagelijks werken; Reggio Emilia.

Onderdeel van een Reggio Emilia training die ze momenteel volgen, is het bezoek aan het kringloopbedrijf Noggus&Noggus in Ommen. Achttien medewerksters vanuit alle Landstede Kinderopvang vestingen gaan aanstaande woensdag de uitdaging aan om de fantasie de vrije loop te laten gaan. Ze gaan drie grote containers, die in het kringloopbedrijf staan, omtoveren tot mooie kijkdozen. Na een inleiding van Aart Bleumink, manager van Noggus&Noggus, gaan de medewerkers zelf aan de slag met materialen die ze vinden in het kringloopgebouw. De kijkdozen worden gemaakt onder leiding van Miek Hodes. Zij studeerde in 1987 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Sindsdien is ze zelfstandig kunstenaar en geeft ze les op Landstede in Harderwijk aan studenten van de opleidingen Kinderopvang en Onderwijsassistent.

Reggio Emilia en ateliers

In Reggio Emilia hebben de kinderopvangcentra een groot gezamenlijk atelier en bij iedere groepsruimte een klein atelier. De kinderen kunnen daar aan allerlei creatieve activiteiten meedoen waarbij vaak kringloopmaterialen worden gebruikt. Bij Landstede Kinderopvang heeft een aantal vestigingen ook zo’n atelier of een atelierhoek. In Reggio Emilia hebben de kinderopvangcentra intensief contact met ‘Remida’, een soort depot van restmaterialen. Die materialen worden volop gebruikt in de kinderopvangcentra. In aansluiting op Reggio Emilia gaan Noggus&Noggus en Landstede Kinderopvang de komende tijd meer samenwerken. Dat gebeurt nu al doordat het kringloopbedrijf materialen aan Landstede Kinderopvang levert.

Landstede Kinderopvang telt ruim twintig locaties in Dalfsen, Dronten, Nieuwleusen, Ommen, Schalkhaar en Zwolle. Naast de twee vestigingen van Noggus&Noggus in Dalfsen en Ommen exploiteert Landstede onder de naam Groene Cirkel, kringloopbedrijven in Hasselt, Rouveen, Vollenhove en Zwartsluis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.