marienberg speelt gelijk bij koploper nieuwleusen

‘I gotta feeling’ van de Amerikaanse hip-hop band ‘The Black Eyed Peas’ knalde tijdens de warming-up uit de boxen op sportpark ‘Het klaverblad’ in Nieuwleusen. Maar spanning en het niet willen verliezen was het enige gevoel wat binnen de krijtlijnen werd geconsumeerd door de 22 voetballers van koploper Nieuwleusen en runner-up Mariënberg. Zowel Nieuwleusen als Mariënberg wilden alles, maar zeker niet verliezen. De puntendeling, een bloedeloze 0-0 was dan ook de enige juiste uitslag die recht deed aan de kraker in de 3e klasse C.

De thuisploeg had vlak voor tijd nog de beste mogelijkheid om de drie punten in Nieuwleusen te houden. Robbert Veenstra gleed koppend de vijf meter binnen van Mariënberg maar een haartje op zijn hoofd wees de bal naast de goede kant van de paal, althans voor de roodzwarten.

Voor rust had Mariënberg enkele kansen op een doelpunt, maar goudhaantjes Theo de Lange en Rolf Hofsink werden regelmatig in de mangel genomen en gehouden door onder andere de aanvoerder van de oranjehemden, Rob Muller.

De wedstrijd wilde niet ontbranden. Arjan Bolks liet meteen al in de tweede minuut zien dat het menens was in het ‘Mainbarg’-kamp. Arbiter Weuring uit Zwolle haalde meteen al de gele prent uit zijn borstzak. Hij deelde in zijn kaartenfestival maar liefst acht keer uit, hij was niet zo vredelievend als zo’n oude grijze man die tegenwoordig weer even zijn geliefde Spanje heeft verlaten voor enkele weken koud kleumen in Nederland. Deze strijd wist Mariënberg wel te winnen met een verhouding van 5 tegen 3. Arjan Bolks kreeg laat in de tweede helft zijn tweede van de middag. Laten we er ophouden dat scheidsrechter Weuring wel eens beter heeft gefloten. Het kwam het spel deze middag niet ten goede.

Het verschil blijft vijf punten in het voordeel van Nieuwleusen dat binnen twee weken de aanvallen van CSV’28 en Mariënberg wist te pareren. Koerhuis werd wederom niet gepasseerd.

Neuh, het was rommelig en chaotisch in Nieuwleusen. Mariënberg had kunnen winnen, Nieuwleusen had voor de zege kunnen gaan. Duzz, 0-0 gelijkspel. Wij kunnen ermee leven, nu maar hopen dat andere ploegen punten afsnoepen van Nieuwleusen en dat wij onze wedstrijden blijven winnen. Komende week een helft uitvoetballen tegen Hardenberg’85. 45 minuten lang weten wij wat ons te doen staan. Namelijk scoren!

Alfred Dorgelo zag voor ons de wedstrijd en maakte het verslag. We nodigen andere verenigingen ook uit verslagen en foto’s toe te sturen naar redactie@vechtdalcentraal.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.