Home / archiefcentraal / marienberg haalt simpel de punten op uit lutten

marienberg haalt simpel de punten op uit lutten

Mariënberg heeft het eerste officiële duel op kunstgras van sportpark ‘De Kei’ met 3-1 van gastheer Sportclub Lutten gewonnen. De mooiste goal kwam van een Lutter voet, maar de drie punten gingen mee in de knip van Slagharenaar Hennie Haverkort en zijn manschappen.

Wel strooide de roodzwarten de spionnen van koploper Nieuwleusen zand in de ogen. Bij vlagen liet Mariënberg goed voetbal zien maar de Westerparkbewoners lieten de thuisploeg wel lang in de waan dat er wat te halen viel bij de nummer twee van de ranglijst.

Pas een kwartier voor tijd maakte aanvoerder Martijn v/d Hoeven aan alle illusies van de dapper strijdende en jonge ploeg van trainer Bram Roerdink een eind met zijn droge schuiver en tekende voor de terechte 1-3 winst.

De koning van de assist, Theo de Lange, bereidde niet alleen de laatste goal voor, maar nam ook de honneurs waar bij de eerste. Al na drie minuten verschalkte Rolf Hofsink doelman Schlepers in de lange hoek op aangeven van de Lange.

Het was het duel van de ervaring (Mariënberg) tegen elf jonge honden die zich niet de kaas van het brood lieten eten. Ofschoon het duel op nepgras was werden er pittige duels uitgevochten. Lutten gaf de overwinning niet cadeau. Met een prachtige goal was het Jarco Lamberink die voor Lutten de gelijkmaker binnenschoot. Met een halve volley nam hij de bal ineens uit de lucht en via onderkant lat liet hij Chris Regeling volkomen kansloos. Vlak voor rust repareerde Theo de Lange de schade. Hij was attent bij een afgeslagen voorzet en schoot de 1-2 binnen.

De wedstrijd wilde na rust niet echt ontbranden, het vuurtje was er wel en werd ook wel opgestookt wegens enkele overtredingen, maar alles bleef binnen de grenzen die scheidsrechter Raaben uit Enschede de 22 spelers voorkauwde.

Eerst wist doelman Stephen Schlepers met een knappe redding v/d Hoeven nog van scoren af te houden. Hij bokste een bal uit de rechterbovenhoek. Maar op de droge schuiver van Martijn v/d Hoeven na een mooie aanval via Arjan Bolks en wederom Theo de Lange had de keeper van de thuisclub geen verweer.

Een nuttige en belangrijke overwinning, Haverkort kan zich weer laten zien op zijn vertrouwde sportpark. Komende week speelt Mariënberg thuis tegen Hardenberg’85 die CSV’28 op 1-1 wist te houden. Een mooie streekderby ligt in het verschiet.

Lees ook

SV Dalfsen presenteert eigen spelersbus

DALFSEN – Op sportpark Gerner is zondagmiddag de SV Dalfsen spelersbus gepresenteerd. De touringcar van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.