lions steunen kind en hulphond

Als je ziet wat dergelijke kinderen moeten missen en wat een hulphond betekent in hun leven, dan zou je iedereen dat gunnen”, vindt Frank Lubbers.

De voorzitter van de serviceclub Lions Ommen-Dalfsen vertelt enthousiast over het doel van de acties die de Lions uitrollen de komende tijd. Acties rond de feestdagen in december en rond feestdagen in 2011, zoals Koninginnedag in Dalfsen of de Bissinghdagen in Ommen. “Lions is een club van enthousiaste leden die zich op verschillenden manieren inzetten voor de medemens”, vertelt Lubbers. “We ondersteunen doelen met geld maar ook in natura.

Die doelen zoeken wij zelf op of komen via een hulpvraag naar ons toe. Vervolgens zetten wij dan een actie voor op om geld in te zamelen. Een van die doelen is Kind en Hulphond. Deze organisatie traint en plaatst hulphonden bij kinderen die hierop vooraf goed worden voorbereid.”

” Waarom kinderen? “Dat is noodzakelijk omdat zij geen beroep kunnen doen op een verzekeraar of op de overheid. Dat lukt bij volwassenen in nagenoeg alle gevallen wel, maar bij kinderen niet”, weet hij. “Daar denk je normaal gesproken niet over na maar juist bij kinderen is een hulphond een heel goede manier om zelfstandig te worden”, vallen Lionsleden Marcel Slootweg en Bernhard Kootstra de voorzitter bij. “Bovendien is het een maatje in het leven van een kind en maatjes heb je niet zo veel als je aan je rolstoel gekluisterd bent.”

Deze week starten de Lions hun actie met het verspreiden van een bestelformulier voor de ambachtelijke Kerstkransen, Kerststaven en Kerststollen. Op 14 december zijn de Lions present bij de Moonlightshopping in Dalfsen en op 18 december op de Kerstmarkt in Ommen met een kraam vol koffie, warme chocolademelk en glühwein.

De actieproducten kunnen dan geproefd en besteld worden. De bestellingen worden op 23 en 24 december kosteloos afgeleverd. De bestelling moet vóór 13 december worden ingeleverd bij Veghtstaete, Wilhelminastraat 37. Volgens Lubbers moet deze actie die samen met de inwoners van Dalfsen een mooi resultaat opleveren. “Ons streven is dat we minimaal één hulphond hiermee kunnen bekostigen. De Dalfsenaren worden zo spoedig mogelijk na de kerstdagen over het resultaat geïnformeerd.”

foto: Geert Bistervels

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.