ijreka bv winnaar duurzaamheidsprijs ondernemers 2010

Het combineren van innovatie, een duurzame bedrijfsbenadering en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft voor de jury de doorslag gegeven om IJreka b.v. te benoemen tot meest Duurzame Ondernemer van 2010. Nobelwood is een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Om Nobelwood te maken wordt dennenhout met een biopolymeer uit de restafval van rietsuiker gemodificeerd tot een product met dezelfde eigenschappen als hardhout. Nobelwood is een product waarbij volgens de jury het uiterste is gedaan om de life cycle te verbeteren.

Voor deze prijs hadden zich 6 ondernemers aangemeld: IJreka b.v. uit Dalfsen, Lenferink Beheer b.v. uit Lemelerveld, Bespaarpot.com uit Lemelerveld, SARI Fair Fashion uit Dalfsen, Bouwbedrijf Klok b.v. uit Nieuwleusen en Natuurkampeerterrein De Rietkraag uit Lemelerveld. De jury heeft 2 aanmoedigingsprijzen uitgereikt, namelijk aan Lenferink beheer b.v uit Lemelerveld en Sari Fair Fasion mode in Dalfsen. Deze twee ondernemers houden zich ook actief bezig met duurzaamheid en zijn hiermee op de goede weg. Alle drie de ondernemers moeten hun prijs in duurzaamheid te investeren.

De jury, bestaande uit Klaas Agricola (wethouder Klimaat en Duurzaamheid), Arend Jan Schuurman (raadslid CDA), Willy Haarman (innovatieambassadeur Overijssel), Herman van Lenthe (winnaar Duurzaamheidsprijs 2010) en Uco Lautenbach (bedrijfscontactfunctionaris gemeente Dalfsen), had aan het beoordelen van de inzendingen een moeilijke taak. Elk bedrijf is op zijn eigen manier erg actief bezig met duurzaamheid.

Duurzaamheidsprijs Particulieren 2010

Op 15 december zal voorafgaand aan de raadsvergadering de Duurzaamheidsprijs voor particuliere projecten worden uitgereikt. De eerste aanmeldingen voor deze prijs zijn intussen binnen. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot en met 12 november aanmelden. Het aanmeldformulier kunt u vinden op www.dalfsen.nl of ophalen bij het Energieloket op het gemeentehuis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.