Home / archiefcentraal / het nationaal schoolontbijt in raalte en dalfsen

het nationaal schoolontbijt in raalte en dalfsen

Bakkerij van der Most levert ontbijt voor scholieren van zeven scholen in de regio. Het gaat in totaal om 1000 ontbijtjes.

Bakkerij van der Most zorgt voor het verse brood en de verse broodjes deze ochtend en levert de ontbijtpakketten aan. “Samen met de school zorgen we ervoor dat dit ontbijtfestijn gesmeerd verloopt.”, aldus Mark van der Most . In het ontbijt vormt brood de basis. Mark van der Most: “Brood is een bron van waardevolle voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels. We gaan zorgen dat alle kinderen vol ontbijtenergie aan de schooldag kunnen beginnen!”

Lespakketten

Aan dit grootste ontbijtevenement van Nederland doen dit jaar 2.500 basisscholen mee. Zo’n 540.000 kinderen zullen in de week van Het Nationaal Schoolontbijt ’s ochtends samen op school ontbijten én via lespakketten kennismaken met het belang van een goed ontbijt.

Ontbijt broodnodig

Ontbijten is broodnodig. Een ontbijt helpt het lichaam op gang en voorkomt bij leerlingen concentratieproblemen op school. Ook is een goed ontbijt belangrijk bij het nastreven van een gezond gewicht. Het Nationaal Schoolontbijt laat kinderen, hun ouders en hun leerkrachten het belang zien van het ontbijt als de beste start van de dag. Zowel het Voedingscentrum als het Convenant Gezond Gewicht juichen het initiatief toe.

Ontbijtpakketten

Alle 2.500 deelnemende scholen ontvangen in de week van Het Nationaal Schoolontbijt hun ontbijtpakketten. Het Nationaal Schoolontbijt bestaat uit een assortiment wit-, bruin- en volkorenbrood en broodjes met halvarine als smeersel en beleg zoals smeerkaas, hardgekookte eieren, fruitstroop, chocoladehagel, aardbeienjam en pindakaas. Daarnaast is er verse, halfvolle melk. In de ontbijtpakketten vinden de scholen naast het ontbijt ook alles wat verder nodig is voor een goed gedekte tafel: bordjes, bekertjes, servetten, messen en vorken, eierdopjes, placemats en schalen. Er is zelfs gedacht aan een vuilniszak om de boel netjes op te ruimen.

Goede doelen

Het Nationaal Schoolontbijt kiest elk jaar een goed doel. Dit jaar zijn het zelfs twee goede doelen. Van de deelnemende scholen wordt een symbolische vergoeding gevraagd van € 0,25 per ontbijtje. De opbrengst gaat naar Right To Play en Bake for Life. Beide organisaties zijn in ontwikkelingslanden actief om kinderen daar een beter leven te geven.

Ontbijttypetest

Dit jaar kunnen kinderen en ouders online een ‘ontbijttypetest’ doen via de website van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze test laat kinderen en ouders direct zien wat voor ontbijttype zij zijn en hoe ze hun ontbijtgedrag kunnen verbeteren. Daarnaast voert Het Nationaal Schoolontbijt ook een breder onderzoek uit naar het ontbijtgedrag van kinderen op de deelnemende scholen. Het resultaat daarvan wordt tijdens de kick off op 1 november bekendgemaakt.

Organisatie

Het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd door het Voorlichtingsbureau Brood.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.