Home / archiefcentraal / fractievoorzitter melkt koeien

fractievoorzitter melkt koeien

Donderdag 18 november heeft de fractievoorzitter zich om in alle vroegte (6.30 uur) gemeld op het melkveebedrijf van de familie Groen, aan de Junnerbaan in Junne. Door de voorzitter van de LTO, Albert Dankelman, was speciaal voor Gerrit een bedrijf in Junne gezocht, omdat zijn grootouders (Lantinga) uit Junne komen en zijn moeder in Junne is opgegroeid.

Nadat Gerrit de laarzen en overal, die de LTO hadden klaargelegd, had aangetrokken moest hij gelijk aan de slag. Zo’n 90 koeien moesten gemolken worden. Toen het melken rond 8.00 uur achter de rug was en de koffie opgedronken was werden de koeien en kalveren gevoerd en werden de ligboxen van nieuw stro voorzien. Na de door mevrouw Groen verzorgde lunch werden de relaties tussen het boerenbedrijf, Natura 2000, ecologische hoogstructuur en de ontwikkelmogelijkheden voor de landbouw en veeteeltbedrijven besproken.

Het was voor Gerrit (die in het normale leven bij NS werkt) een zware dag, want na het werk op de boerderij van de familie Groen werd hij voor een vergadering in het gemeenthuis verwacht.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.