familie gelderman uit witharen is held van de jeugdzorg 2010

De familie Gelderman is al meer dan tien jaar pleegouder en heeft vele kinderen voor korte of langere tijd opgevangen. Momenteel verblijven vijf pleegkinderen bij het gezin. Uit de elf nominaties op naam van de familie Gelderman blijkt uit alle hoeken waardering voor de manier waarop zij zich inzetten. “Kinderen krijgen waardering, liefde, begrip en zorg, maar ze zijn als dat moet ook kritisch en alert”, schrijft één van hen. En een ander schrijft: “Dit gezin is altijd bereid mee te denken bij het vinden van een oplossing voor een jongere.”

Volgens de jury denken Freek en Jenny Gelderman niet in procedures en regels, maar in wat goed is voor het kind. Gedeputeerde Ranter van de provincie: “Een mooi voorbeeld is dat ze zelf een stacaravan op hun erf hebben gezet, waar jongeren met begeleiding kunnen oefenen in het zelfstandig wonen.” Hiermee laat de familie zien dat jeugdzorg niet ophoudt als kinderen achttien worden.

Campagne

Tijdens de uitreiking kondigde de gedeputeerde aan dat de komende twee jaar een campagne wordt gehouden over Eigen Kracht Conferenties. De provincie wil dat in de jeugdzorg meer gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om problemen in eigen omgeving en onder eigen regie op te lossen. Eigen Kracht is hiervoor een bewezen succesvolle aanpak.

Week van de Jeugdzorg

Deze week is het week van de Jeugdzorg. De Held van de Jeugdzorg is een van de vele activiteiten die worden gehouden tijdens de Week van de Jeugdzorg. De provincie Overijssel en de Overijsselse instellingen voor jeugd- en gezinshulp organiseren verschillende activiteiten om op een positieve manier aandacht te vragen voor de jeugdzorg. Zo worden gastlessen gegeven op scholen, lopen bestuurders een dagje mee in de jeugdzorg en rijdt de Kindertelefoonbus door de regio.

De provincie houdt vrijdag 19 november van 14.00 – 17.00 uur een foto-experience van jongeren. Zij laten foto’s zien van dingen die hen gelukkig of trots maken. Ook kan iedereen daar een fotoworkshop volgen of zelf op de foto gaan met een Ducati motor, Jasper Gottlieb, Flip van Hamel in SpangaS. De experience wordt gehouden in de Vrije School, Biesterweg 6 in Almelo. Iedereen is van harte welkom!

Bekijk de websites van de verschillende instellingen om te zien wat hun activiteiten zijn. De jeugdzorginstellingen in Overijssel zijn Jarabee, LSG-Rentray, Trias Jeugdhulp, Pactum, Lindenhout, De Kei, Avenier en ’s Heerenloo.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.