een gezonde nagelriem is het halve werk

Saskia Zuideman lakt zorgvuldig de laatste nagels van de dame die tegenover haar zit. “Dat ziet er weer keurig uit”, zegt ze. “Tot de volgende keer, en denk aan je nagelriemolie.”

Als de deur dicht is, gaat ze er eens goed voor zitten. “Een goede verzorging van de nagelriem is het geheim van een mooie nagel”, vertelt ze. “Mensen komen hier vaak binnen en verontschuldigen zich dat ze geen mooie nagels hebben. Die hebben ze vaak wel, maar ze hebben alleen een beetje verzorging nodig, zeker in de winter.

” Elf jaar zit de nagelstyliste nu in het vak en werkt nog steeds iedere dag met evenveel plezier. “Ik heb echt een nageltik, altijd al gehad. Wat dat betreft heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt.” Volgens Saskia heeft de nagel in de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. “Mensen letten steeds meer op handen en nagelstyling hoort meer en meer thuis in het rijtje kapper, schoonheidsspecialiste, pedicure.”

Een pedicure is toch ook bezig met nagels? “Dat klopt”, knikt ze. “Maar een pedicure is gespecialiseerd in voeten, ik in handen. Daarom is het ook zo leuk dat ik me in het pand van Kapsalon Pascale in Ommen kon vestigen, want er zit hier ook een pedicure en er zijn slenderbanken. We plannen steeds vaker afspraken die op elkaar aansluiten. Dan laten mensen eerst hun voeten doen, dan hun handen, gaan vervolgens even een uurtje slenderen en tot slot naar de kapper.”

Saskia werkt met producten van O.P.I., volgens haar een topmerk op gebied van nagelverzorging. “Ze winnen zelfs regelmatig grote schoonheidsprijzen.” Behalve voor een mooie verzorgde nagel, kan men bij Nails & Care ook terecht voor de laatste trends in sieraden en tassen. “Dat vind ik een erg leuke aanvulling.

Ik hou mijn collectie steeds up to date: iedere zes tot acht weken krijg ik weer het nieuwste van het nieuwste. Dat geldt trouwens ook voor de nageldecoratie; die wisselt net als de mode ook zeer regelmatig. De nieuwst wintertrend? Glitternagelak met echt diamantpoeder, dat is letterlijk schitterend.” Info www.nailscare.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.