drukke bazar de wiekelaar

“De inzet en betrokkenheid vanuit dit dorp is groot”. “Veel vrijwilligers bouwen samen aan de nieuwe Wiekelaar. De bazaar wordt ook samen georganiseerd. Alle gebruikers en verenigingen helpen mee, om de bazaar tot een succes te maken. “Of er genoeg geld binnenkomt, zal blijken aan het einde van de bazaar. Als er sprake is van een crisis, dan zal dit in Oudleusen ook merkbaar moeten zijn. Als de geldbarometer van De Wiekelaar een neerwaarts beeld laat zien, dan is het pas echt crisis!”. Dit bleek aan het einde van de bazaar geenszins het geval. De barometer bleef steken op dik 12.000 euro. Dit is wel het brutobedrag, maar volgens de voorzitter van de bazaarcommissie een “gigascore”. “De Wiekelaar wordt hiermee wel heel mooi…”

Gedurende de twee dagen wisten veel gebruikers en bezoekers de weg naar De Wiekelaar te vinden. Vrijdagavond leek het aanvankelijk een rustiger avond te worden, maar door enthousiasme van de aanwezigen, ook in de sporthal, werd het toch een succesvolle avond. Willem Goos, voorzitter van de bazaarcommissie reageerde desgevraagd dat het “hartstikke gezellig” was. Veel jongelui en vriendengroepen ontmoeten elkaar dan in De Wiekelaar, maar ook de wat minder jonge gebruikers zijn er. Na de laatste opruimronde, sprak hij zaterdagavond laat de grote groep aanwezigen toe. Hij legde uit, dat de opbrengst van de bazaar wordt gebruikt voor de inrichting van de nieuwe Wiekelaar.

“De gemeente Dalfsen waardeert de inzet van alle vrijwilligers enorm, er is een mooi bedrag beschikbaar voor de nieuwe Wiekelaar. De SWIEB-plannen (school-Wiekelaar-bibliotheek, later aangevuld door de peuterspeelzaal en jeugdsoos) kunnen op deze manier werkelijkheid worden. De subsidies die zijn toegezegd, hebben ook te maken met waardering voor de grote inzet en samenwerking van de deelnemers en leefbaarheidsbevorderende activiteiten, zoals Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Op het gebied van duurzaamheid, wist de bouwcommissie ook nog een mooi bedrag binnen te slepen. Alles samen maakt het, dat De Wiekelaar van en voor de Oudleusenaren is. Samen ontmoeten, samen spelen, samen lezen, educatie en ontwikkeling zijn de trefwoorden voor De Wiekelaar. Zowel tijdens de bazaar als het jaar rond”.

De bouw van de nieuwe ruimten vordert gestaag. Het is al goed zichtbaar waar de verschillende ruimten komen.

Namens de bouwcommissie kreeg Marten Schiphorst de eer de lotnummers bekend te maken. Er zijn nog twee prijzen te verdelen. Lotnummer 493 is goed voor een half varken en lotnummer 469 een grill-bakoven. De TFD vloer (waarde 1200 euro) werd gewonnen door Agnes Scherpenkate. De boodschappenkar vertegenwoordigde een waarde van euro 55,64. Het juiste bedrag werd niet geraden maar op 0,24 eurocent na, mag Petra Zwiggelaar zich eigenaresse noemen. Alie Zandink wist de exacte lengte van de verse Kouwenworst te raden. Maar liefst 504 cm lang. De schutter van de vrijdagavond was de heer G. Hoekman uit Oudleusen en op zaterdagavond de heer Wermink uit Witharen. Het bierpulschuiven, een behendigheidsspel beheerste Johan Potjes op vrijdagavond het beste en op zaterdagavond Wim Roeberts.

Bestuursvoorzitter Dineke Brasjen-Wennemars sprak bij de opening al over de traditie van de bazaar. Al 53 jaar wordt de bazaar georganiseerd en telkens is het weer een succes. De formule is houdbaar gebleken. Zij hoopte dat het een succes zou worden en na afloop sprak zij haar dankbaarheid uit over het grote succes, zowel over de opbrengst als de inzet van velen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.