Home / archiefcentraal / dalfser werkbezoek kamerlid uitslag succes

dalfser werkbezoek kamerlid uitslag succes

Dalfsen – Tweede Kamerlid Sabine Uitslag (CDA) was op werkbezoeken in Dalfsen. Ze bezocht Landstede Welzijn Ouderen en Carinova Thuiszorg. “ Het was goed om te zien hoe groot de betrokkenheid is, hier in Dalfsen. Ik heb er een goed gevoel aan over gehouden”, blikte Uitslag terug.

Namens Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen (LWOD) werd ze verwelkomd in het Pluspunt, de thuislocatie van LWOD in Dalfsen. Tijdens een rondleiding in het gebouw, waar op dat moment veel activiteiten plaatsvonden, ging Uitslag de uitdaging aan om te gamen met de WII-spelcomputer. Ook nam ze enthousiast ruimte voor een gesprek met deelnemers van verschillende clubs (krantenclub, computerles, biljart en bewegingslessen met de WII).

Na de ronde hebben een aantal welzijnsfunctionarissen een toelichting gegeven op de organisatie, historie, activiteiten, visie, knelpunten en ontwikkelingen. Peter Mulder, verpleegkundig specialist van Zorgspectrum ’t Zand, presenteerde een van de meest recente, nieuwe plannen: het Consultatiecentrum 60+. Uitslag toonde zich enthousiast over dit nieuwe preventiemiddel, wat in samenwerking met LWOD en ’t Zand tot stand is gekomen. “Het is dé manier om vrijwillig de leefstijl van burgers zo in te richten, dat de kwaliteit van leven voorop staat.” Het Consultatiecentrum 60+ in Dalfsen werd, door het overhandigen van een brochure door Magriet Zandink aan Sabine Uitslag, officieel geopend. De drie peilers waarop LWOD haar activiteiten baseert, persoonlijke begeleiding, preventie en maatschappelijke participatie werden uitgebreid bediscussieerd, in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Het tweede werkbezoek werd gebracht aan Carinova. In het kader van Sabine Uitslag’s “Tour de Nurse”, ging zij vooral in discussie met wijkverpleegkundigen en verzorgenden. Knelpunten, overregulering en praktische oplossingen kwamen aan de orde en werden doorgespit. Voor Uitslag waren de knelpunten zeer herkenbaar en zij beloofde de medewerksters van Carinova hier volop aandacht aan te geven in de Tweede Kamer. “Dit soort knelpunten moeten worden opgelost. Het gaat om de cliënt! – en nergens anders om!” Zij besprak ook de ontwikkelingen rondom de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten.

Dit onderwerp werd in de openbare ledenvergadering, aansluitend aan de werkbezoeken nog eens uitgebreid toegelicht en bediscussieerd met geïnteresseerden in KC De Overkant.

Uitslag sprak aan het einde van de avond haar dank uit aan de twee organisaties en CDA Leden, die haar hebben ontvangen en met haar in discussie zijn gegaan, om o.a. input te krijgen voor haar volksvertegenwoordigende rol als Tweede Kamerlid. “Ik heb goed kunnen zien en toetsen hoe de regels die we in Den Haag maken in de praktijk uitpakken. Daar kan ik wel wat mee.”

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.