Home / archiefcentraal / culinaire geschiedenis nederland

culinaire geschiedenis nederland

De culturele commissie bibliotheek activiteiten (ccoba), organiseert op dinsdag 7 december in de bibliotheek aan de Chevalleraustraat een lezing over de culinaire geschiedenis van Nederland. Carolina Verhoeven, oprichtster van de Academie Culinaire Historie, neemt de toehoorders mee door de tradities en receptuur van de volkskeuken. Op deze manier probeert zij allerlei tradities aan de vergetelheid te onttrekken.

Traditie in de volkskeuken heeft niet alleen een praktische maar ook een symbolische waarde. Achter elk gebruiksvoorwerp schuilt een verhaal, keukenvoorwerpen hebben hun eigen geschiedenis en bestaansreden. Verhoeven is daarom altijd op zoek naar oude gebruiksvoorwerpen uit de keuken. Ze zal dan ook graag keukenspullen die in onbruik geraakt zijn maar nog wel ergens achter in de kast staan, bekijken en van commentaar voorzien. Ook voor haar collectie is zij nog op zoek naar oude keukenattributen.

December is bij uitstek een maand om over eten te praten. Pepernoten en speculaas met Sinterklaas, rollade of kalkoen met de Kerstdagen en de oliebollen met Oud en Nieuw. In december zijn meer culinaire tradities te spotten dan in de rest van het jaar. Om in stijl te blijven zal de avond dan ook afgesloten worden met een traditioneel decemberdrankje.

De avond begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 4,00 euro. Vrienden van Ccoba betalen 2,00 euro. Dat is inclusief koffie/thee.

Kaarten zijn tijdens de openingsuren verkrijgbaar bij de informatiebalie van de bibliotheek. Ook op de avond zelf is er kaartverkoop.

Openingstijden: Maandag, woensdag t/m vrijdag: 13.30 – 20.00 uur

Zaterdag : 10.00 – 12.00 uur ; Dinsdag : gesloten. Tel. 0529-452158.

Deze informatie is ook te vinden op de website www.ccobavanommen.blogspot.com

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.