college ommen wil ommerschans op werelderfgoedlijst

Wethouder Scheele: “Wij hebben mooie locaties in Ommen met een grote cultuur historische betekenis. De Ommerschans is daar één van. Daarom willen wij ons als College graag inzetten om hiervoor internationale erkenning te krijgen en mensen kennis te laten maken met deze bijzondere plek.”

De Ommerschans heeft een boeiende historie uit de periode als verdedigingsschans (1598-1795) en in de tijd van de Maatschappij van Weldadigheid (1818-1889). De verdedigingsschans maakte onderdeel uit van de Eemslinie en de Maatschappij van Weldadigheid is verbonden met Veenhuizen, Frederiksoord en Wilhelminaoord en de gemeente Wortel en Merksplas in België. De gemeenten Noordenveld en Westerveld in Drenthe maken zich sterk voor plaatsing van de nalatenschap van de Maatschappij van Weldadigheid op de werelderfgoedlijst. De betrokken minister heeft vrijdag 13 november 2010 hierover een positief advies ontvangen. De Ommerschans maakt onderdeel uit van de nalatenschap van de Maatschappij en kan daardoor aansluiten bij het initiatief van de Drenthse gemeenten.

Door plaatsing van de Ommerschans op de werelderfgoedlijst wordt de recreatieve functie van het gebied en de bekendheid van de gemeente vergroot. Ook worden dan financiële middelen gegenereerd voor de ontwikkeling van de Ommerschans zoals dat is beschreven in het visiedocument van de Stichting Participatie Ommerschans.

U bent van harte uitgenodigd om bij de ondertekening van de intentieverklaring aanwezig te zijn. De ondertekening vindt plaats op dinsdag 16 november om 13.00 uur op de Ommerschans, bij het Thomashuis, Balkerweg 85, Vinkenbuurt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aly Luth, communicatieadviseur, T (0529) 459257, E a.luth@ommen.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.