Home / archiefcentraal / catharina de grote op landgoed het laer

catharina de grote op landgoed het laer

“Alsof er een heuse Russische dame binnenwandelt” “Je hangt aan haar lippen, terwijl ze beeldend en gepassioneerd vertelt en vergeet je eigen wereld en tijd.” “Met Catharina gaat ze nog een stapje in authentieke robes en setting.”

Marie-Thérèse ter Haar – Ruslandddeskundige en spreekster pur sang, kruipt met (de try-out van) de voorstelling Catharina de Grote in de huid van deze uitgesproken tsarina. In een boeiende monoloog, die uit twee aktes bestaat, blikt Catharina terug op haar leven. Niet alleen haar talrijke minnaars en haar kunstverzamelwoede komen aan bod, maar ook het aristocratische en decadente St. Petersburg, haar contacten met de Franse Verlichtingsdenkers en Catharina’s incidentele gewetenswroeging over de manier waarop ze haar macht had verworven.

Kortom, een ontspannen cultureel avondje uit, dat met veel verve geregeerd zal worden door een prachtige Catharina de Grote. Donderdag 2 december: Landgoed Het Laer in Ommen. Belangrijk: Kijk voor meer informatie én reserveringen op www.empirique.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.